top of page


För 4 personer


Ingredienser

  • Ca 1 kg revben från vildsvin

  • Salt och grillkrydda

  • 2 st Äpplen

  • 2 st tomater

  • 1 rödlök

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 msk riven ingefära

  • 1 dl rött vin

  • 1 msk honung

  • 1 msk tomatpuré

  • 1 msk äppelcidervinäger

  • 1 tsk salt

  • 1 hg spetskål

  • 1 grannysmith-äpple

  • 1 citron, zest och saft

  • 2 msk rapsolja

  • 2 tsk riven ingefära

  • 1 tsk vinäger

  • 1 tsk salt


  1. Förbered revbenen genom att avlägsna den tunna hinnan på revbenens insida med ett trubbigt verktyg, t.ex. baksidan av en sked.

  2. Salta och krydda revbenen ordentligt.

  3. Baka revbenen tills de är riktigt möra och köttet börjar släppa från benen. ca 3-4 timmar i 125 grader. Kyl ner revbenen.

  4. Grilla frukten och grönsakerna, koka ihop med vin, honung, tomatpuré. Koka i minst 30 minuter. Mixa. Smaka av med salt och vinäger och spä eventuellt med m lite vatten för önskvärd konsistens. Såsen får en mycket god hållbarhet och kan förvaras i kylskåp i månader.

  5. Skär spetskål, blanda med olja, citron, vinäger, salt. Avsluta med äpplet. Salladen går bra att förbereda lång tid i förväg, men vänta då med att skiva ner äpplen till strax innan servering.

  6. Skär revbenen. Grilla tills de får fin yta och lite krispig yta.

  7. Servera direkt från grillen med sallad och varm BBQ-sås.


Rekommenderat vin: Lands End


Andra recept från samma kock

Wallenbergare på älg

Wallenbergare på älg

Wow! Det här måste du testa.

Daniel Tottie

Tillagning: 60 min

Toast Roslagen – Räkor, rökt lax, prästost, dill, citron på brödkrutonger

Toast Roslagen – Räkor, rökt lax, prästost, dill, citron på brödkrutonger

En godare toast skagen helt enkelt.

Daniel Tottie

Tillagning: 30 min

Asiatisk Wrap på Vildsvin

Asiatisk Wrap på Vildsvin

Wrap på vildsvin med asiatiska smaker. Ett måste att testa på där hemma!

Daniel Tottie

Tillagning: 45 min

Vildsvinsmacka

Vildsvinsmacka

Totties Jägarmacka

Daniel Tottie

Tillagning: 30 min

Sotad Tartar på hjort med kaffe, soya, lingon, svamp och krasse

Sotad Tartar på hjort med kaffe, soya, lingon, svamp och krasse

Grym som liten förrätt. Ännu bättre som huvudrätt!

Daniel Tottie

Tillagning: 40 min

Råraka med forellrom, gravad citron, gräddfil och dill

Råraka med forellrom, gravad citron, gräddfil och dill

Råraka - perfekt både som förrätt eller huvudrätt

Daniel Tottie

Tillagning: 35 min

Älg i Dill

Älg i Dill

Älg i dill är en underskattad rätt som går utmärkt att laga utomhus och passar perfekt nu till vintern!

Daniel Tottie

Tillagning: 3 tim

Yakiniku med Dovhjort

Yakiniku med Dovhjort

Yakiniku på viltkött kanske du aldrig testat förut. En god rätt som blir ännu bättre!

Daniel Tottie

Tillagning: 30 min

bottom of page