Toast Roslagen – Räkor, rökt lax, prästost, dill, citron på brödkrutonger
Förrätt till 4 portioner eller huvudrätt för 2
500 g/200 g Hela Räkor/Handskalade räkor
100 g Kallrökt lax
50 g Majonäs
25 g Riven prästost
Mycket Dill
1 msk Citronzest
1 msk Citron
4 st Rädisor
1 msk Pepparot
2 msk Sambal Lemon eller Sambal olek
Valfritt gott ljust bröd
Skala räkor för hand. Skiva laxen i små tärningar. Hacka dill, riv ost och pepparrot. Klicka i majonnäs, lite sambal och nymalen peppar. Rör om allt till en röra. Det ska vara precis så majonnäsen binder ihop de andra ingredienserna, inte mer. Tillsätt eventuellt lite mer majonnäs.
Smörstek valfritt gott ljust bröd krispigt, alternativt skiva tunna skivor bröd och rosta i ugn tills de blir riktigt krispiga.
Tips! Används stansringar när du lägger upp på tallriken så får du en extra snygg uppläggning
Tips2! Lägg tunna skivor av rädisor i iskallt vatten så blir de extra krispiga!
Tips3: Servera brödet på eller vid sidan av röran så riskerar man inte att vätskan från röran blöter ner det krispiga brödet!