Skogslunch: Asiatisk wrap med konfiterad vildsvinsbog,
soyamayo, koriander och en krispig kålsallad med sambal och
lime
4 portioner
1 kg Rimmad vildsvinsbog med ben
Ankfett, smör eller olja att konfitera i
1 litet huvud Spetskål
1 st Limefrukt
2 msk Sambal Lemon alt. Sambal Olek
2 dl Majonäs
2 msk Soya
1 msk Sesamolja
12 skivor Burgarcheddar
4 st Libabröd
1 dl rostade sesamfrön
1 knippe Koriander
För att få en vildsvinsbog riktigt saftig så rekommenderar jag att den rimmas. För att rimma
en bog, lägg den ett par dagar i en rimlag, dvs. ett saltvatten. Ca 5% salthalt är lagom.
Konfitera betyder att tillaga något i fett. Det blir extremt saftigt och gott, det går såklart att
koka eller ugnsbaka också.
Lägg ner bogen i en ugnsform och fyll på med fett tills det täcker köttet. Gör man det i en
vakuumpåse går det åt mindre fett för att få köttet täckt av fett. Smaksätt gärna
konfiteringen med färska örter och vitlök.’
Baka köttet ca 5 timmar på 125 grader tills köttet trillar av benet. Servera direkt eller kyl ner
och grilla på vid servering.
Tillbehör: Gör en enkel kålsallad med spetskål, sambal lemon, limeskal, limesaft och salt.
Soyamajonäs: Blanda majonäs med soya och sesamolja.
Värm upp bröden på grillen, i pannan eller med en gasolbrännare. Lägg på osten så den får
smälta lite. Lägg i sallad, majonäs, koriander och sesamfrön. Toppa med det varma köttet och
wrappa ihop! Dryckestips:
7753701 Los Monteros Cava |