top of page


 

Skogslunch: Asiatisk wrap med konfiterad vildsvinsbog,

soyamayo, koriander och en krispig kålsallad med sambal och

lime

4 portioner

1 kg Rimmad vildsvinsbog med ben

Ankfett, smör eller olja att konfitera i

1 litet huvud Spetskål

1 st Limefrukt

2 msk Sambal Lemon alt. Sambal Olek

2 dl Majonäs

2 msk Soya

1 msk Sesamolja

12 skivor Burgarcheddar

4 st Libabröd

1 dl rostade sesamfrön

1 knippe Koriander

För att få en vildsvinsbog riktigt saftig så rekommenderar jag att den rimmas. För att rimma

en bog, lägg den ett par dagar i en rimlag, dvs. ett saltvatten. Ca 5% salthalt är lagom.

Konfitera betyder att tillaga något i fett. Det blir extremt saftigt och gott, det går såklart att

koka eller ugnsbaka också.

Lägg ner bogen i en ugnsform och fyll på med fett tills det täcker köttet. Gör man det i en

vakuumpåse går det åt mindre fett för att få köttet täckt av fett. Smaksätt gärna

konfiteringen med färska örter och vitlök.’

Baka köttet ca 5 timmar på 125 grader tills köttet trillar av benet. Servera direkt eller kyl ner

och grilla på vid servering.

Tillbehör: Gör en enkel kålsallad med spetskål, sambal lemon, limeskal, limesaft och salt.

Soyamajonäs: Blanda majonäs med soya och sesamolja.

Värm upp bröden på grillen, i pannan eller med en gasolbrännare. Lägg på osten så den får

smälta lite. Lägg i sallad, majonäs, koriander och sesamfrön. Toppa med det varma köttet och

wrappa ihop! Dryckestips:

7753701 Los Monteros Cava


Andra recept från samma kock

bottom of page