top of page


Skogslunch: Asiatisk wrap med konfiterad vildsvinsbog,

soyamayo, koriander och en krispig kålsallad med sambal och

lime

4 portioner

1 kg Rimmad vildsvinsbog med ben

Ankfett, smör eller olja att konfitera i

1 litet huvud Spetskål

1 st Limefrukt

2 msk Sambal Lemon alt. Sambal Olek

2 dl Majonäs

2 msk Soya

1 msk Sesamolja

12 skivor Burgarcheddar

4 st Libabröd

1 dl rostade sesamfrön

1 knippe Koriander

För att få en vildsvinsbog riktigt saftig så rekommenderar jag att den rimmas. För att rimma

en bog, lägg den ett par dagar i en rimlag, dvs. ett saltvatten. Ca 5% salthalt är lagom.

Konfitera betyder att tillaga något i fett. Det blir extremt saftigt och gott, det går såklart att

koka eller ugnsbaka också.

Lägg ner bogen i en ugnsform och fyll på med fett tills det täcker köttet. Gör man det i en

vakuumpåse går det åt mindre fett för att få köttet täckt av fett. Smaksätt gärna

konfiteringen med färska örter och vitlök.’

Baka köttet ca 5 timmar på 125 grader tills köttet trillar av benet. Servera direkt eller kyl ner

och grilla på vid servering.

Tillbehör: Gör en enkel kålsallad med spetskål, sambal lemon, limeskal, limesaft och salt.

Soyamajonäs: Blanda majonäs med soya och sesamolja.

Värm upp bröden på grillen, i pannan eller med en gasolbrännare. Lägg på osten så den får

smälta lite. Lägg i sallad, majonäs, koriander och sesamfrön. Toppa med det varma köttet och

wrappa ihop! Dryckestips:

7753701 Los Monteros Cava


Andra recept från samma kock

Wallenbergare på älg

Wallenbergare på älg

Wow! Det här måste du testa.

Daniel Tottie

Tillagning: 60 min

Toast Roslagen – Räkor, rökt lax, prästost, dill, citron på brödkrutonger

Toast Roslagen – Räkor, rökt lax, prästost, dill, citron på brödkrutonger

En godare toast skagen helt enkelt.

Daniel Tottie

Tillagning: 30 min

Älg i Dill

Älg i Dill

Älg i dill är en underskattad rätt som går utmärkt att laga utomhus och passar perfekt nu till vintern!

Daniel Tottie

Tillagning: 3 tim

Yakiniku med Dovhjort

Yakiniku med Dovhjort

Yakiniku på viltkött kanske du aldrig testat förut. En god rätt som blir ännu bättre!

Daniel Tottie

Tillagning: 30 min

Sotad Tartar på hjort med kaffe, soya, lingon, svamp och krasse

Sotad Tartar på hjort med kaffe, soya, lingon, svamp och krasse

Grym som liten förrätt. Ännu bättre som huvudrätt!

Daniel Tottie

Tillagning: 40 min

Råraka med forellrom, gravad citron, gräddfil och dill

Råraka med forellrom, gravad citron, gräddfil och dill

Råraka - perfekt både som förrätt eller huvudrätt

Daniel Tottie

Tillagning: 35 min

Vildsvinsmacka

Vildsvinsmacka

Totties Jägarmacka

Daniel Tottie

Tillagning: 30 min

Spaghetti Carbonara med grillat hjärta!

Spaghetti Carbonara med grillat hjärta!

En god carbonara - här med grillat hjärta!

Daniel Tottie

Tillagning: 40 min

bottom of page