top of page



Yakiniku på Dovhjort

  • Yakiniku med krämig kålsallad


Recept för 4 personer


600 g Dovhjortsentrecote


1,5 dl Japansk soya

1 dl Mirin (söt risvinäger)

60 g sambal Lemon från Kocken och Grisen

2 st vitlöksklyftor

1 st Rivet limeskal

1 msk Riven ingefära

1 msk sesamolja

2 msk socker


200 g vitkål

100 g majonäs

2 st lime

1 msk riven ingefära

1 tsk Sesamolja


100 g Vårlök

Färsk koriander


  • Strimla Entrecoten tunt, gärna medan den fortfarande är lite frusen för att få den riktigt tunn. Marinera i soya, mirin, sambal, lime, ingefära, sesam och socker. Låt stå 30 minuter.

  • Strimla vitlkål tunt, salta. Stillsätt majonäs, limezest, limesaft, ingefära och sesamolja. Blanda och låt stå.

  • Lyft upp köttet ur marinaden. Stek eller wooka på köttet i en riktigt varm panna.

  • Tillsätt resterande marinad och låt koka ihop några minuter, tills nästan all vätska kokat bort.

  • Har du tjockare bitar kött kan de behöva koka längre. Spä då på lite vatten och låt koka ett tag till. Provsmaka. Köttet ska vara väldigt mört och gott!

  • Servera med kokt jasminris, vårlök och färsk koriander!

Andra recept från samma kock

bottom of page