Yakiniku på Dovhjort
Yakiniku med krämig kålsallad
Recept för 4 personer
600 g Dovhjortsentrecote
1,5 dl Japansk soya
1 dl Mirin (söt risvinäger)
60 g sambal Lemon från Kocken och Grisen
2 st vitlöksklyftor
1 st Rivet limeskal
1 msk Riven ingefära
1 msk sesamolja
2 msk socker
200 g vitkål
100 g majonäs
2 st lime
1 msk riven ingefära
1 tsk Sesamolja
100 g Vårlök
Färsk koriander
Strimla Entrecoten tunt, gärna medan den fortfarande är lite frusen för att få den riktigt tunn. Marinera i soya, mirin, sambal, lime, ingefära, sesam och socker. Låt stå 30 minuter.
Strimla vitlkål tunt, salta. Stillsätt majonäs, limezest, limesaft, ingefära och sesamolja. Blanda och låt stå.
Lyft upp köttet ur marinaden. Stek eller wooka på köttet i en riktigt varm panna.
Tillsätt resterande marinad och låt koka ihop några minuter, tills nästan all vätska kokat bort.
Har du tjockare bitar kött kan de behöva koka längre. Spä då på lite vatten och låt koka ett tag till. Provsmaka. Köttet ska vara väldigt mört och gott!
Servera med kokt jasminris, vårlök och färsk koriander!