

Sotad Tartar på hjort med kaffe, soya, lingon, svamp och krasse
Förrätt till 4 portioner eller huvudrätt för 2
300 g Filé eller innanlår av hjort eller rådjur
1 st Riktigt stark espresso
2 msk Japansk Soya
4 msk Rårörda Lingon
200 g Trumpetsvamp
4 msk Majonnäs
1 msk Sambal Lemon från Kocken och Grisen
Krasse
Rostat bröd
Skiva filén i tunna fina skivor. Stek supersnabbt i torr panna, eller bränn av med gasolbrännare så de får stekyta. Låt svalna och tärna sedan i små fina bitar. Blanda filé, kaffe och soja till en röra. Förväll svampen. Om man använder fryst svamp, se till att krama ur de mesta av vattnet ur svampen. Snabbsyra svampen med lite sherryvinäger och salt. Blanda majonnäs med lite sambal efter önskad hetta.
Lägg upp på tallrik och toppa med rårörda lingon, svamp och krasse. Servera med en bit rostat bröd eller något annat krispigt, t.ex. lite rostade hasselnötter.