top of page

ShotKam gen 3 vs gen 4 - vad är skillnaden?

Shotkam har släppt en generation 4! Men vad är skillnaden på gen 3 och gen 4 egentligen och vilken är rätta modellen för dig? Läs vidare så jämför vi.


Spana in vår ingående produktfilm om du undrar vad en Shotkam är för något!


Trött på att missa lerduvorna? Eller vill du veta mer exakt hur du la an på drevjakten? Kika på en ShotKam! Det är en kamera som du fäster strax under pipan på ditt hagel, eller kulvapen och som med hjälp av rekylen spelar in skottsekvensen. Kameran är såpass liten och lätt att det inte påverkar svingen och blockar givetvis inte din vy. Jompen brukar ha den på bössan utan att det märks. Den är tålig och klarar regn så det är sällan vi behöver justera och fixa med den mer än att ladda batteriet. Klicka gärna på länken nedan för att läsa mer.

Nu när du vet vad en Shotkam är så har du säkert lagt märke till att det finns två modeller i vår shop, Gen 3 och Gen 4. Men vad är skillnaden?

Teknisk data

Shotkam gen 3

Shotkam gen 4

Upplösning

1080p @100 fps

4K @60 fps

2.7K @120 fps

1080p @120 fps

720p @120 fps

540p @120 fps

Bildvinkel

Narrow (18° FOV)

Ultra-Wide (44° FOV)

Wide (30° FOV)

Narrow (18° FOV)

Ultra-Narrow (11° FOV)

Zoom-omfång

4x

Justerbar 2x och 8x

Batteritid

3 timmar

15 timmar

Uppladdningstid

3 timmar

3 timmar

Internt minne

64 GB

128 GB

Vikt

156 gram

184 gram

Användningstemperatur

0° to 40° C

-10° to 40° C

Mått

3,2 x 10,8cm

3,2 x 10,8cmSom du märker på den tekniska beskrivningen är gen 4 kanske inte helt oväntat bättre på alla vis, men några få gram tyngre. Är du personen som går på drevjakt ibland, kanske skjuter lite lerduvor på fritiden funkar en gen 3 alldeles utmärkt. Gen 4 är rejält uppgraderad där det behövs som mest. Batteritiden har fått en ordentlig förbättring där du nu kan använda den en hel jaktdag utan problem. Upplösningen på videon är även den avsevärt mycket skarpare då sensorn fått en uppgradering. Den spelar nu in i upp till 4k upplösning, vilket sett till mängden pixlar är 4 gånger fler än 1080p, vilket också kallas "Full HD". Denna förbättring gör att gen 4 kan spela in video mer vidvinkligt än tidigare - perfekt för trånga drevjaktspass. Du kan även ändra zoom-omfånget till 8x (istället för 4x) för skott på längre håll. Detta medför att pyrschjakt kan fångas med Shotkam, på gen 3 brukar upplösningen bli för låg för att se djuren tydligt.

Förklaring på skillnaden mellan 4K och 1080p upplösning.

Tar du jakten på allvar, vill förbättra ditt hagelskytte, tänkt producera jaktfilm eller bara vill ha det bästa på marknaden är Shotkam gen 4 tveklöst för dig! Gen 3 klarar sig de flesta på men risken att man vill uppgradera framöver är ganska stor. Om det då är värt att köpa den dyrare och bättre från början istället, det får du fråga dig själv.


Missa inte att vi nu har en kampanj på just Shotkam gen 4!

shotkam gen.4

336 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page