top of page


Wild Boar Baraboca Tacos


Ca 1kg vildsvinskarre eller annan bit med mycket fett

BBQ sås

Grillkrydda

Salt

Vitlökspulver

Spiskummin

Farinsocker

Rökt paprikapulver

Gul lök

Tortillabröd


Förslag på topping

Silverlök

Lime

Jalapeno & Limesås

Persika

Koriander

Rödkål

Avocado


Skär upp köttet i lite mindre bitar. Salta rikligt och rubba grillkrydda runt om. Släng köttbitarna och några lökhalvor på grillen. Grilla tills de fått fin färg och lite bränd yta. Inntertemperatur spelar ingen roll nu, det är smaken från grill vi vill åt. Lägg därefter köttet och löken i en gryta. 


Strössla farinsocker, vitlökspulver, spiskummin, vitlökspulver och ca 2dl vatten eller öl i grytan. Flytta därefter till ugn eller spis där du låter det koka på låg värme, i 3-5 timmar. När köttet är mört och trillar isär är det färdigt. Dra isär köttet med två gafflar tills det är blandat med löken. Hacka silverlök, skiva upp persika, rödkål och avokado. Lägg köttet i tortillabröden, lägg därefter i valfri topping. 


Dryckestips: 2775 Domaene Gobelsburg Kamptal Grüner Veltliner

Andra recept från samma kock

bottom of page