Wild Boar Baraboca Tacos
Ca 1kg vildsvinskarre eller annan bit med mycket fett
BBQ sås
Grillkrydda
Salt
Vitlökspulver
Spiskummin
Farinsocker
Rökt paprikapulver
Gul lök
Tortillabröd
Förslag på topping
Silverlök
Lime
Jalapeno & Limesås
Persika
Koriander
Rödkål
Avocado
Skär upp köttet i lite mindre bitar. Salta rikligt och rubba grillkrydda runt om. Släng köttbitarna och några lökhalvor på grillen. Grilla tills de fått fin färg och lite bränd yta. Inntertemperatur spelar ingen roll nu, det är smaken från grill vi vill åt. Lägg därefter köttet och löken i en gryta.
Strössla farinsocker, vitlökspulver, spiskummin, vitlökspulver och ca 2dl vatten eller öl i grytan. Flytta därefter till ugn eller spis där du låter det koka på låg värme, i 3-5 timmar. När köttet är mört och trillar isär är det färdigt. Dra isär köttet med två gafflar tills det är blandat med löken. Hacka silverlök, skiva upp persika, rödkål och avokado. Lägg köttet i tortillabröden, lägg därefter i valfri topping.
Dryckestips: 2775 Domaene Gobelsburg Kamptal Grüner Veltliner