Ingredienser

  • 150 g högrev (per/port) av hjort/vildsvin

  • 80 g lök

  • 40 g morot

  • 150 g potatis

  • 25 g persilja

  • 40 g betor

  • 4 dl viltfond

  • 3 dl rödvin

  • Salt/peppar/socker

  • 20 g timjan


Tillagning

  1. Bryn köttet som du skurit i tärningar så det blir gyllenbrunt

  2. Tillsätt lök och morot och fräs det tills löken blir glansig

  3. Tillsätt rödvin och en god mustig fond och låt sjuda i ca 1-1 ½ timme.

  4. Koka den skalade potatisen

  5. Under tiden kan du steka på löken som du skurit i ”båtar” och krydda löken med socker, salt och peppar.

  6. Koka betorna i saltvatten

  7. När grytan kokat klart och köttet känns mört och fint smaka upp med timjan, salt och peppar och red av om så behövs.

  8. När potatisen kokat klart häll då av den och blanda ner den stekta löken

  9. Skala betorna när dom är mjuka helt igenom, kan ta från 40 minuter och uppåt.


Rekommenderat vin: Missing Piece

Andra recept från samma kock