Ingredienser
150 g högrev (per/port) av hjort/vildsvin
80 g lök
40 g morot
150 g potatis
25 g persilja
40 g betor
4 dl viltfond
3 dl rödvin
Salt/peppar/socker
20 g timjan
Tillagning
Bryn köttet som du skurit i tärningar så det blir gyllenbrunt
Tillsätt lök och morot och fräs det tills löken blir glansig
Tillsätt rödvin och en god mustig fond och låt sjuda i ca 1-1 ½ timme.
Koka den skalade potatisen
Under tiden kan du steka på löken som du skurit i ”båtar” och krydda löken med socker, salt och peppar.
Koka betorna i saltvatten
När grytan kokat klart och köttet känns mört och fint smaka upp med timjan, salt och peppar och red av om så behövs.
När potatisen kokat klart häll då av den och blanda ner den stekta löken
Skala betorna när dom är mjuka helt igenom, kan ta från 40 minuter och uppåt.