Recept för 4 portioner
Ingredienser
1 st Vildsvinsrygg ca 600-800 gram
Salt och Grillkrydda (ev. färska örter)
Ca 10 st vitlöksklyftor
2 st citroner, zest och saft
1 knippe Persilja
2 dl Olivolja
200 g Färskost
250 g coctailtomater
Salt socker olivolja
1 st Zucchini
1 st Aubergine
2 st Gul paprika
2 st Spetspaprika
Salt
Levainbröd
Tillagning
Förbered vildsvinsryggen, skåra, krydda och vakumpacka
Tillaga köttet ”Sousvide” i en temperatur på 57-59 grader.
Mixa vitlök, persilja, citronskal, citronsaft och olivolja till en hyfsat slät gremolata
Smaka upp färskosten med lite gremolata
Skär grönsaker i slantar, salta dem. Skär brödet
Grilla tomaterna tills de fått fin färg och börjat bli mosiga.
Koka samman tomaterna, smaksätt med lite olivolja, salt och socker
Mixa eventuellt tomatsåsen för att få den slät
Grilla alla grönsaker, pensla med gremolata under grillningen och efteråt.
Grilla vildsvinsryggen runt om så den får fin färg och god grillad smak
Grilla vitlöksbröden. Pensla gärna med lite gremolata både innan och efteråt.
Tranchera vildsvinet och servera med rattatouillen, vitlöksbröden, gremoltacremen, tomatsåsen och… Varför inte lite extra gremolata?