top of page


Recept för 4 portioner


Ingredienser

  • 1 st Vildsvinsrygg ca 600-800 gram

  • Salt och Grillkrydda (ev. färska örter)

  • Ca 10 st vitlöksklyftor

  • 2 st citroner, zest och saft

  • 1 knippe Persilja

  • 2 dl Olivolja

  • 200 g Färskost

  • 250 g coctailtomater

  • Salt socker olivolja

  • 1 st Zucchini

  • 1 st Aubergine

  • 2 st Gul paprika

  • 2 st Spetspaprika

  • Salt

  • Levainbröd


Tillagning

  1. Förbered vildsvinsryggen, skåra, krydda och vakumpacka

  2. Tillaga köttet ”Sousvide” i en temperatur på 57-59 grader.

  3. Mixa vitlök, persilja, citronskal, citronsaft och olivolja till en hyfsat slät gremolata

  4. Smaka upp färskosten med lite gremolata

  5. Skär grönsaker i slantar, salta dem. Skär brödet

  6. Grilla tomaterna tills de fått fin färg och börjat bli mosiga.

  7. Koka samman tomaterna, smaksätt med lite olivolja, salt och socker

  8. Mixa eventuellt tomatsåsen för att få den slät

  9. Grilla alla grönsaker, pensla med gremolata under grillningen och efteråt.

  10. Grilla vildsvinsryggen runt om så den får fin färg och god grillad smak

  11. Grilla vitlöksbröden. Pensla gärna med lite gremolata både innan och efteråt.

  12. Tranchera vildsvinet och servera med rattatouillen, vitlöksbröden, gremoltacremen, tomatsåsen och… Varför inte lite extra gremolata?



Rekommenderat vin: Heartland One

Andra recept från samma kock

Wallenbergare på älg

Wallenbergare på älg

Wow! Det här måste du testa.

Daniel Tottie

Tillagning: 60 min

Toast Roslagen – Räkor, rökt lax, prästost, dill, citron på brödkrutonger

Toast Roslagen – Räkor, rökt lax, prästost, dill, citron på brödkrutonger

En godare toast skagen helt enkelt.

Daniel Tottie

Tillagning: 30 min

Asiatisk Wrap på Vildsvin

Asiatisk Wrap på Vildsvin

Wrap på vildsvin med asiatiska smaker. Ett måste att testa på där hemma!

Daniel Tottie

Tillagning: 45 min

Vildsvinsmacka

Vildsvinsmacka

Totties Jägarmacka

Daniel Tottie

Tillagning: 30 min

Sotad Tartar på hjort med kaffe, soya, lingon, svamp och krasse

Sotad Tartar på hjort med kaffe, soya, lingon, svamp och krasse

Grym som liten förrätt. Ännu bättre som huvudrätt!

Daniel Tottie

Tillagning: 40 min

Råraka med forellrom, gravad citron, gräddfil och dill

Råraka med forellrom, gravad citron, gräddfil och dill

Råraka - perfekt både som förrätt eller huvudrätt

Daniel Tottie

Tillagning: 35 min

Älg i Dill

Älg i Dill

Älg i dill är en underskattad rätt som går utmärkt att laga utomhus och passar perfekt nu till vintern!

Daniel Tottie

Tillagning: 3 tim

Yakiniku med Dovhjort

Yakiniku med Dovhjort

Yakiniku på viltkött kanske du aldrig testat förut. En god rätt som blir ännu bättre!

Daniel Tottie

Tillagning: 30 min

bottom of page