top of page


Recept för 4 portioner


Ingredienser

  • 1 st Vildsvinsrygg ca 600-800 gram

  • Salt och Grillkrydda (ev. färska örter)

  • Ca 10 st vitlöksklyftor

  • 2 st citroner, zest och saft

  • 1 knippe Persilja

  • 2 dl Olivolja

  • 200 g Färskost

  • 250 g coctailtomater

  • Salt socker olivolja

  • 1 st Zucchini

  • 1 st Aubergine

  • 2 st Gul paprika

  • 2 st Spetspaprika

  • Salt

  • Levainbröd


Tillagning

  1. Förbered vildsvinsryggen, skåra, krydda och vakumpacka

  2. Tillaga köttet ”Sousvide” i en temperatur på 57-59 grader.

  3. Mixa vitlök, persilja, citronskal, citronsaft och olivolja till en hyfsat slät gremolata

  4. Smaka upp färskosten med lite gremolata

  5. Skär grönsaker i slantar, salta dem. Skär brödet

  6. Grilla tomaterna tills de fått fin färg och börjat bli mosiga.

  7. Koka samman tomaterna, smaksätt med lite olivolja, salt och socker

  8. Mixa eventuellt tomatsåsen för att få den slät

  9. Grilla alla grönsaker, pensla med gremolata under grillningen och efteråt.

  10. Grilla vildsvinsryggen runt om så den får fin färg och god grillad smak

  11. Grilla vitlöksbröden. Pensla gärna med lite gremolata både innan och efteråt.

  12. Tranchera vildsvinet och servera med rattatouillen, vitlöksbröden, gremoltacremen, tomatsåsen och… Varför inte lite extra gremolata?



Rekommenderat vin: Heartland One

Andra recept från samma kock

bottom of page