Recept för 4 pers


Ingredienser

  • 600 g Vildsvinsfärs

  • 1 st Äggula

  • 1 tsk salt

  • 2 klyftor Vitlök

  • 1 kvist persilja

  • 1 tsk spiskummin

  • 2 krm svartpeppar

  • 2 krm chiliflakes

  • 2 krm korianderfrön

  • 1 st Gurka

  • 2 dl Turkisk yoghurt

  • 2 klyftor Vitlök

  • 1 st Citron (endast skalet)

  • 4 st chilifrukter

  • 3 msk 1-1-1-lag (vinäger, socker vatten)

  • 1 knippe Färsk koriander

  • 4 st Stora Tortillabröd eller Libabröd


Vintips! Ramon Bilbao


Tillagning

  1. Blanda färsen med vitlök, persilja, kryddor och ägg. Blanda färsen ett par minuter så smeten börjar bli lite klistrig, detta kommer hjälpa spetten att hålla ihop. Forma smeten till en korv. Detta går utmärkt att göra dagen innan.

  2. Picklad chili: Skiva chili, lägg i en 1-1-1-lag, ge ett snabbt uppkok, klart. Picklad chili går att göra långt i förväg och har en fantastisk hållbarhet.

  3. Tzaziki: Riv gurkan, strö på lite salt, låt stå några minuter, krama ur vattnet ur gurkan, blanda med turkisk yoghurt, vitlök, citronskal och peppar.

  4. Grilla spetten, spetten är klara när de fått fin färg och är genomstekta.

  5. Baka brödet, även om du kör ett färdigbakat bröd så tycker jag det ska bakas på nytt. Lägg i het stekpanna, ett grillgaller. lägg direkt i glöden eller bränn ordentligt med en gasolbrännare.

  6. Lägg upp ordentligt med tzaziki, grillspettet, den picklade chilin och färsk koriander.

  7. Wrappa ihop och ät genast!

Andra recept från samma kock