top of page



Ingredienser

  • 1kg Vildsvin, grytbitar

  • 1 gul Lök

  • 2 morötter

  • 2 palsternacka

  • 3 Vinter äpplen

  • Halv flaska Mörk öl,

  • 3 matskedar Flytande honung ( svensk )

  • 3dl Grädde

  • 1,5dl viltbuljong, eller 2 tärningar.

  • Salt, peppar, timjan.

  • Ramslök

  • Plommonbrännvin


Tillagning

Bryn köttet i gjutjärnspannan, dra av en skvätt brännvin och bränn av, i med lök, morötter, palsternacka, kryddorna. koka ihop långsamt 1,5 timme med mörk öl och buljong.

I slutet gå i med grädde äpplen och smaka av ytterligare med kryddor, sjud i 30 min.

Avsluta med färsk ramslök.

Andra recept från samma kock

Julbord 2020

Julbord 2020

Calle visar hur man lagar tre fantastiska rätter till julbordet: älgköttbullar, vildsvinsrillette och grov dansk leverpastej.

Carl Dreyer

Tillagning: 1 dag

Parisare på rådjursfärs

Parisare på rådjursfärs

På Strandängen i Blommeröd visar Calle hur man gör en grym frukost.

Carl Dreyer

Tillagning: 20 min

Duvmacka

Duvmacka

Efter ett lyckat duvsträck bjuder Calle Jompen på en härlig duvmacka.

Carl Dreyer

Tillagning: 35 min

Fasanburgare

Fasanburgare

Trippelpanerad fasanburgare, what more do you need? släpp kossan och kliv in i viltburgarens värld!

Carl Dreyer

Tillagning: 25 min

bottom of page