Ingredienser - 4 pers
4 skivor levainbröd eller annat ljust bröd
"Hjortstek” (ex innalår eller fransyska)
1 kruka Timjan
1 klyfta Vitlök
2 rödlökar
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
200 gram kantareller
2-3 charlottenlökar
1 msk Viltfond/kantarellfond
2 dl grädde
4 cl portvin
1 kruka persilja
100 gram smör
15 gram chevre
2 dl creme fraiche
Salt och peppar
Gör så här:
Salta köttet och bryn det i smör alt olja tills du får en fin yta.
Lägg köttet i en ugnsfast form och tillaga till önskad temperatur (52-56).
Pickla löken: Blanda vatten, socker och ättika- Koka upp alternativt rör till sockret löst sig och stoppa därefter i löken som skurits i tunna skivor.
Blanda creme fraiche med, chevre hackad timjan, salt, peppar.
Hacka charlottenlök och stek mjuk i en ordentlig klick smör och tillsätt därefter kantarellerna, stek tills kantarellerna blvit mjuka och späda.
Slå på fond, grädde och portvin- Låt puttra ihop till önskad konsistens.
Smöra brödet och gnugga in det med vitlök och därefter grillas det tills att det är rostat.
Tranchera köttet i tunna skivor.
Lägg upp - Bröd, chevrecreme, kött, kantareller och avsluta med picklad lök och hackad persilja.
Vintips: Les Dauphins Art nr 72458