top of page


Ingredienser - 4 pers

  • 4 skivor levainbröd eller annat ljust bröd

  • "Hjortstek” (ex innalår eller fransyska)

  • 1 kruka Timjan

  • 1 klyfta Vitlök

  • 2 rödlökar

  • 1 dl ättika

  • 2 dl socker

  • 3 dl vatten

  • 200 gram kantareller

  • 2-3 charlottenlökar

  • 1 msk Viltfond/kantarellfond

  • 2 dl grädde

  • 4 cl portvin

  • 1 kruka persilja

  • 100 gram smör

  • 15 gram chevre

  • 2 dl creme fraiche

  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Salta köttet och bryn det i smör alt olja tills du får en fin yta.

  2. Lägg köttet i en ugnsfast form och tillaga till önskad temperatur (52-56).

  3. Pickla löken: Blanda vatten, socker och ättika- Koka upp alternativt rör till sockret löst sig och stoppa därefter i löken som skurits i tunna skivor.

  4. Blanda creme fraiche med, chevre hackad timjan, salt, peppar.

  5. Hacka charlottenlök och stek mjuk i en ordentlig klick smör och tillsätt därefter kantarellerna, stek tills kantarellerna blvit mjuka och späda.

  6. Slå på fond, grädde och portvin- Låt puttra ihop till önskad konsistens.

  7. Smöra brödet och gnugga in det med vitlök och därefter grillas det tills att det är rostat.

  8. Tranchera köttet i tunna skivor.

  9. Lägg upp - Bröd, chevrecreme, kött, kantareller och avsluta med picklad lök och hackad persilja.


Vintips: Les Dauphins Art nr 72458



Andra recept från samma kock

bottom of page