top of page


Ingredienser - 4 pers

  • 4 skivor levainbröd eller annat ljust bröd

  • "Hjortstek” (ex innalår eller fransyska)

  • 1 kruka Timjan

  • 1 klyfta Vitlök

  • 2 rödlökar

  • 1 dl ättika

  • 2 dl socker

  • 3 dl vatten

  • 200 gram kantareller

  • 2-3 charlottenlökar

  • 1 msk Viltfond/kantarellfond

  • 2 dl grädde

  • 4 cl portvin

  • 1 kruka persilja

  • 100 gram smör

  • 15 gram chevre

  • 2 dl creme fraiche

  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Salta köttet och bryn det i smör alt olja tills du får en fin yta.

  2. Lägg köttet i en ugnsfast form och tillaga till önskad temperatur (52-56).

  3. Pickla löken: Blanda vatten, socker och ättika- Koka upp alternativt rör till sockret löst sig och stoppa därefter i löken som skurits i tunna skivor.

  4. Blanda creme fraiche med, chevre hackad timjan, salt, peppar.

  5. Hacka charlottenlök och stek mjuk i en ordentlig klick smör och tillsätt därefter kantarellerna, stek tills kantarellerna blvit mjuka och späda.

  6. Slå på fond, grädde och portvin- Låt puttra ihop till önskad konsistens.

  7. Smöra brödet och gnugga in det med vitlök och därefter grillas det tills att det är rostat.

  8. Tranchera köttet i tunna skivor.

  9. Lägg upp - Bröd, chevrecreme, kött, kantareller och avsluta med picklad lök och hackad persilja.


Vintips: Les Dauphins Art nr 72458



Andra recept från samma kock

Pankofriterad vildsvinsschnitzel med sardellsmör & krämig potatissallad med vårens primör

Pankofriterad vildsvinsschnitzel med sardellsmör & krämig potatissallad med vårens primör

Snabb och riktigt lyxig middag på under timmen!

Alexander Lundin

Tillagning: 45 min

Vildsvinssauté med pressad potatis!

Vildsvinssauté med pressad potatis!

Lär dig att slänga ihop den perfekta middagen på nolltid!

Alexander Lundin

Tillagning: 30 min

Rådjursspett med lingon!

Rådjursspett med lingon!

Rådjursspett med lingon och syrliga grönsaker

Alexander Lundin

Tillagning: 45 min

Älgentrecote

Älgentrecote

Alex lagar supergod älgentrecote med en helt magisk pepparsås. Det här måste du laga för att imponera på svärföräldrarna!

Alexander Lundin

Tillagning: 45 min

Helgrillad kotlettrad av vildsvin med rättikagratäng & schalottenlökssky!

Helgrillad kotlettrad av vildsvin med rättikagratäng & schalottenlökssky!

Vilt och LCHF när det är som bäst. Ett måste att laga!

Alexander Lundin

Tillagning: 45min

Rådjursrostbiff med potatiskaka och ädelostsås!

Rådjursrostbiff med potatiskaka och ädelostsås!

Lyxig middag under timmen!

Alexander Lundin

Tillagning: 45 min

Råbiff pa�̊ älg

Råbiff på älg

Klassikern råbiff kan både göras som en förrätt eller huvudrätt och på en mängd olika viltkött. Här har du en råbiff på älg med massa smarriga tillbehör som får smaklökarna att slå volter.

Alexander Lundin

Tillagning: 45 min

Fasanbröst med smörstekt potatis och rostade hasselnötter

Fasanbröst med smörstekt potatis och rostade hasselnötter

Grillat fasanbröst med smörstekt potatis. Testar du det här receptet finns en risk att du aldrig kommer laga något annat framöver!

Alexander Lundin

Tillagning: 60 min

bottom of page