top of page


Grillat hjärta, äggulor, pecorino och örter!

Recept för 4 personer


400 g Vilthjärta


600 g Spagetti

200 g riven pecorino eller parmesan

4 st Äggulor

4 st Hela ägg

Svartpeppar

Olivolja

Persilja

  • Tänd en Brasa! Dra igång en stor kastrull med lättsaltat pastavatten!

  • Putsa och salta hjärtat ordentligt!

  • Grilla hjärtat över öppen eld tills det är rosastekt 55-60 grader, låt vila.

  • Lägg ner spagettin!

  • Vispa ihop äggulor, ägg och den rivna osten i en panna.

  • Tag ca 2 dl av det kokande vattnet och häll i ostmassan. Detta är nu såsen. Än så länge känns den ganska lös, men värmen från pastan kommer få äggen att ”reda” såsen.

  • När spagettin är ”al dente”, lyft upp spagettin och tillsätt den i såsen och blanda väl.

Om anrättningen känns lite blaskig, värm försiktigt upp pannan tills äggen ”reder” såsen!

  • Skiva upp hjärtat, blanda i hjärtat om du vill, eller lägg det på toppen!

  • Toppa med parmesan, persilja, svartpeppar och olivolja.

Andra recept från samma kock

bottom of page