Grillat hjärta, äggulor, pecorino och örter!
Recept för 4 personer
400 g Vilthjärta
600 g Spagetti
200 g riven pecorino eller parmesan
4 st Äggulor
4 st Hela ägg
Svartpeppar
Olivolja
Persilja
Tänd en Brasa! Dra igång en stor kastrull med lättsaltat pastavatten!
Putsa och salta hjärtat ordentligt!
Grilla hjärtat över öppen eld tills det är rosastekt 55-60 grader, låt vila.
Lägg ner spagettin!
Vispa ihop äggulor, ägg och den rivna osten i en panna.
Tag ca 2 dl av det kokande vattnet och häll i ostmassan. Detta är nu såsen. Än så länge känns den ganska lös, men värmen från pastan kommer få äggen att ”reda” såsen.
När spagettin är ”al dente”, lyft upp spagettin och tillsätt den i såsen och blanda väl.
Om anrättningen känns lite blaskig, värm försiktigt upp pannan tills äggen ”reder” såsen!
Skiva upp hjärtat, blanda i hjärtat om du vill, eller lägg det på toppen!
Toppa med parmesan, persilja, svartpeppar och olivolja.