Recept för 4 personer
Ingredienser
600 g Hjortfilé eller hjortstek
1 msk Peppar
1 msk Fänkål
1 tsk Kummin
1 tsk Enbär
600 g Färskpotatis
1 näve Ramslök
1 näve Spenat
1 msk dijonsenap
2 msk Äppelcidervinäger
0,5 dl Vatten
1 dl rapsolja
10 st Rädisor
100 g Pumpakärnor
Dill och ramslöksblommor
Tillagning
Rosta kryddorna tills de blir svarta. Mixa i en kryddkvarn eller mortel till ett pulver.
Koka potatisen i rikligt saltat vatten
Mixa Ramslöksdressingen genom att mixa samma allt utom olja i en blender. Avsluta med att försiktigt mixa i oljan, lite i taget.
Häll av potatisen när den är färdig. Låt svalna. Dela ner potatisen i halvor och låt dem bada i ramslöksdressingen. Detta går utmärkt att göra dagen innan.
Rosta pumpakärnorna i ugn ca 200 grader 10 minuter. Olja och salta lätt.
Salta hjorten. Grilla hjorten och låt den vila till ca 55 grader. Vid 55 grader är den fint rosastekt.
Hyvla rädisor och lägg dem i kallt vatten, gärna med en isbit i så de krispar till sig.
Rulla hjorten i rikligt med sot. Skiva upp köttet.
Lägg upp potatissalladen, med hjort, rädisor och pumpakärnor. Toppa gärna med dill och ramslöksblommor.
Rekommenderade drycker: Launois, Sela och Amazin' Zinfindel