top of page


Ingredienser

  • 200 g filé/rostbiff ( per/port)

  • 200 g palsternacka

  • 1 dl grädde

  • 50 g primörer (sockerärtor/rädisor/sparris/mini morötter)

  • Smör

  • 1 dl rödvinssås/sky


Tillagning

  1. Tänd på kolen så den blir en riktigt röd bädd av glöd

  2. Putsa köttdetaljen från senor

  3. Släng sedan på detaljen rätt på glöden tills den får svart/brun/bränd yta

  4. Lägg sedan detaljen vid sidan av ”värmen” och låt gå klart på låg (innertemp 45 grader)

  5. Skala och koka palsternackan tills den är mjuk, mixa till en slät puré, smaksätt med salt o peppar

  6. Fräs på smör i en panna, vänd primörerna i smöret och smaksätt med salt

  7. Servera gärna med en rödvinssky eller sås



Rekommenderat vin: True North

Andra recept från samma kock

bottom of page