
Vildsvinssliders
Miniburgare med texmexstil
Recept för 4 personer (3 sliders per person)
600 g Vildsvinsfärs, gärna inte för mager färs.
Salt + Grillkrydda från Kocken och Grisen
12 skvior burgarcheddar Från Väddö Gårdsmejeri
12 st Minibriochebröd från Willys
3 st Avokado
60 g Sambal lemon från Kocken och Grisen
120 g Majonäs
1 st Rödlök
1 msk vinäger
1 kruka koriander
Krydda vildsvinsfärsen riklig med grillkrydda, vill du ha en ännu mer texmexig känsla, använd tacokrydda. Forma till 12 st bollar, ca 50 g/st.
Skiva löken så tunt som det går, stänk på lite vinäger.
Skala och skiva upp avokadon i tunna skivor.
Tryck till burgarna och Grilla burgarna tills de fått fin färg på ena sidan. Vänd dem och lägg på osten. Låt de ligga kvar tillsburgarna är klara och osten smält. En bra temperatur att sikta på är 65 grader. Låt dem ligga på varmhållning tills allt annat är klart.
Rosta underdelarna på bröden. Lägg Sambal, majonäs, avokado, rödlök och koriander.
Rosta överdelarna. Lägg på den heta burgaren och överdelen och servera genast!
En slider har en tendens att bli väldigt lite och hög. Ett grillspett kan vara ett bra knep för att få dem att inte rasa!