Varmrätt för 4 personer


Ingredienser

  • 400 g Rimmad vildsvinsrulle (Vildsvin + salt)

  • 200 g Arborioris

  • 3 msk olivolja

  • 1 st gullök

  • 3 dl vitt vin

  • 1 msk svampbuljongkoncentrat vatten

  • 100 g smör

  • 100 g västerbottenost

  • 2 msk sherryvinäger

  • 50 g smör

  • 400 g blandad svamp

  • 2 st krispiga äpplen

  • 1 knippe persilja

  • 1 st rödlök

  • 1 msk vinäger

  • Tryffel; färsk, tryffelcarpaccio eller tryffelolja


Vintips! Domaene Gobelsburg


Tillagning

  1. Enrisrökt vildsvin: Tänd en lägereld, låt det bli en bra varm glöd. Lätt på ordentligt med enris. Lägg på vildsvinet. Lägg på mer enris. Täck med massa granris.

  2. Låt brasan brinna ut. Låt vildsvinet ligga kvar i glöden tills den når ca 55-60 grader.

  3. Syrad lök: Hacka rödlök, blanda i vinäger, låt stå 1 timme.

  4. Värm upp en tjockbottnad kastrull. Häll i Olivolja och den tärnade gullöken. När löken mjuknat, tillsätt arborioriset, fräs ytterligare någon minut.

  5. Häll i allt vin på en gång och koka in. Tillsätt buljongen och lite vatten, låt koka in. Fortsätt att sjuda riset under omrörning i ca 25 minuter till. Tillsätt lite vatten i taget så det aldrig kokar torrt.

  6. Under tiden: Stek svampen i smör, skiva upp eller tärna vildsvinet. Tärna äpplet. Hacka persiljan.

  7. Riset är klart när det fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll då i lite vatten och dra bort grytan från spisen. Risotton ska nu vara lös i konsistensen. Oroa sig inte, smöret, osten och tiden arbetar från och med nu alla för att göra din risotto tjockare och krämigare.

  8. Tillsätt smör, rör. Tillsätt ost, rör. Tillsätt tryffel, rör.

  9. Smaka upp med vinäger, salt och svartpeppar.

  10. Lägg upp risotton och toppa med vildsvin, äpple och syrad lök.

Andra recept från samma kock