top of page


Ingredienser

  • 200 g vildsvinskind (per/port)

  • 40 g morot

  • 40 g lök

  • 40 g sidfläsk/bacon

  • 150 g potatis (fast)

  • 4 dl viltfond

  • 4 dl rödvin

  • 40 g västerbottenost

  • 20 g timjan

  • 20 g persilja

  • 50 g betor


Tillagning

  1. Putsa bort senan från kinderna

  2. Bryn dom och sedan tillsätt morot, lök, rökt sidfläsk/bacon och timjan

  3. Sedan häll på rödvin och viltfond sedan låt koka i 2-3 timmar

  4. För att göra potatiskakan så kokar du bara potatis tills den är klar, sedan mosar du den med händerna och tillsätter västerbottenost, salt, peppar och hackad persilja

  5. Forma till en ”puck”

  6. Toppa kakan med mer västerbottenost och gratinera av i ugnen på ca 200-225 grader

  7. Servera med fina kokta svenska betor och lite picklad lök på toppen


Rekommenderade drycker: Bourgogne och Henriot Champagne

Andra recept från samma kock

bottom of page