top of page

Ingredienser
200 g vildsvinskind (per/port)
40 g morot
40 g lök
40 g sidfläsk/bacon
150 g potatis (fast)
4 dl viltfond
4 dl rödvin
40 g västerbottenost
20 g timjan
20 g persilja
50 g betor
Tillagning
Putsa bort senan från kinderna
Bryn dom och sedan tillsätt morot, lök, rökt sidfläsk/bacon och timjan
Sedan häll på rödvin och viltfond sedan låt koka i 2-3 timmar
För att göra potatiskakan så kokar du bara potatis tills den är klar, sedan mosar du den med händerna och tillsätter västerbottenost, salt, peppar och hackad persilja
Forma till en ”puck”
Toppa kakan med mer västerbottenost och gratinera av i ugnen på ca 200-225 grader
Servera med fina kokta svenska betor och lite picklad lök på toppen
Rekommenderade drycker: Bourgogne och Henriot Champagne
Andra recept från samma kock
bottom of page