Ingredienser - 4 pers

  • 600 gram rådjursfärs

  • 2 msk ströbröd

  • 1 äggula

  • 1 msk viltfond

  • 8 st enbär

  • 1 knivsudd sambal oelek

  • 4 st morötter

  • ½ rotsellerihuvud

  • 4 st palsternackor

  • 2 rödlökar

  • 1 msk honung

  • 1 kruka timjan

  • 2 charlottenlökar

  • 2 msk kalv/viltfond

  • 150 gram lingon

  • 3 dl grädde

  • 1 krm kanel

  • Salt och peppar

  • 4 st metallspett alt blötlagda träspett

Gör så här:

  1. Blanda färs med ströbröd, ägg, salt, peppar, mortlade enbär, sambal oelek, fond och en skvätt grädde.

  2. Forma färsen runt spetten.

  3. Skär rotfrukterna och löken i bitar efter tycke och smak, lägg på en oljad alt smörad plåt, ringla över honung och baka i ugnen till rotftukterna & löken är mjuka och har fått fin färg.

  4. Stek den hackade charlottenlöken, slå på grädde, gärna både vilt och kalvfond, lingon och kanel. Koka ihop.

  5. Olja grillgallret och grilla spetten så att dem får fint grillmönster

  6. SERVERING: Lägg upp rotfrukterna på en tallrik, på med rådjursspettet, slå på såsen, toppa med några råa lingon och en kvist timjan.

Andra recept från samma kock