top of page



Ingredienser - 4 pers

  • 600 gram rådjursfärs

  • 2 msk ströbröd

  • 1 äggula

  • 1 msk viltfond

  • 8 st enbär

  • 1 knivsudd sambal oelek

  • 4 st morötter

  • ½ rotsellerihuvud

  • 4 st palsternackor

  • 2 rödlökar

  • 1 msk honung

  • 1 kruka timjan

  • 2 charlottenlökar

  • 2 msk kalv/viltfond

  • 150 gram lingon

  • 3 dl grädde

  • 1 krm kanel

  • Salt och peppar

  • 4 st metallspett alt blötlagda träspett

Gör så här:

  1. Blanda färs med ströbröd, ägg, salt, peppar, mortlade enbär, sambal oelek, fond och en skvätt grädde.

  2. Forma färsen runt spetten.

  3. Skär rotfrukterna och löken i bitar efter tycke och smak, lägg på en oljad alt smörad plåt, ringla över honung och baka i ugnen till rotftukterna & löken är mjuka och har fått fin färg.

  4. Stek den hackade charlottenlöken, slå på grädde, gärna både vilt och kalvfond, lingon och kanel. Koka ihop.

  5. Olja grillgallret och grilla spetten så att dem får fint grillmönster

  6. SERVERING: Lägg upp rotfrukterna på en tallrik, på med rådjursspettet, slå på såsen, toppa med några råa lingon och en kvist timjan.

Andra recept från samma kock

Pankofriterad vildsvinsschnitzel med sardellsmör & krämig potatissallad med vårens primör

Pankofriterad vildsvinsschnitzel med sardellsmör & krämig potatissallad med vårens primör

Snabb och riktigt lyxig middag på under timmen!

Alexander Lundin

Tillagning: 45 min

Vildsvinssauté med pressad potatis!

Vildsvinssauté med pressad potatis!

Lär dig att slänga ihop den perfekta middagen på nolltid!

Alexander Lundin

Tillagning: 30 min

Steak Sandwich på hjort

Steak Sandwich på hjort

Steak sandwich kan göras på en mängd vis och med olika vilt. Här är Alexander Lundins favorit, som också går väldigt fort att laga!

Alexander Lundin

Tillagning: 45 min

Älgentrecote

Älgentrecote

Alex lagar supergod älgentrecote med en helt magisk pepparsås. Det här måste du laga för att imponera på svärföräldrarna!

Alexander Lundin

Tillagning: 45 min

Helgrillad kotlettrad av vildsvin med rättikagratäng & schalottenlökssky!

Helgrillad kotlettrad av vildsvin med rättikagratäng & schalottenlökssky!

Vilt och LCHF när det är som bäst. Ett måste att laga!

Alexander Lundin

Tillagning: 45min

Rådjursrostbiff med potatiskaka och ädelostsås!

Rådjursrostbiff med potatiskaka och ädelostsås!

Lyxig middag under timmen!

Alexander Lundin

Tillagning: 45 min

Råbiff pa�̊ älg

Råbiff på älg

Klassikern råbiff kan både göras som en förrätt eller huvudrätt och på en mängd olika viltkött. Här har du en råbiff på älg med massa smarriga tillbehör som får smaklökarna att slå volter.

Alexander Lundin

Tillagning: 45 min

Fasanbröst med smörstekt potatis och rostade hasselnötter

Fasanbröst med smörstekt potatis och rostade hasselnötter

Grillat fasanbröst med smörstekt potatis. Testar du det här receptet finns en risk att du aldrig kommer laga något annat framöver!

Alexander Lundin

Tillagning: 60 min

bottom of page