top of page


Recept för 4 pers


Ingredienser

  • 600 g Vildsvinskarré

  • 1 st äpple

  • 2-3 st tomater

  • 2 dl äppelmust

  • 2 dl vatten


  • ½ huvud spetskål

  • 1 st morot

  • 1 tsk salt

  • 1 st krispigt äpple

  • 2 msk riven ingefära

  • 1 dl majonäs

  • 1 tsk sherryvinäger


  • 1 st rödlök

  • 1 msk vinäger

  • 4 st Potatobuns (Eller annat gott burgarbröd)

  • 1 flaska Totties BBQ (Eller annan god BBQ-sauce)


Vintips! Mouton Cadet - Nr 70506


Tillagning

  1. Dela ner vildsvinskarrén och krydda rikligt, dela ett äpple och ett par tomater. Grilla och låt få ordentligt med färg.

  2. Lägg ner i gryta, med hackad lök, vitlök, grillat äpple, grillad tomat, grillat kött, häll på lite must och vatten.

  3. Bräsera ca 1,5 timme. Ca 95 grader. På grillen, på spisen eller i ugn

  4. Syrad lök: Hacka rödlök, blanda i vinäger, låt stå 1 timme.

  5. Snabb coleslaw; strimla kål, morot, salta in, vänta 15 minuter, krama dem torra.

  6. Blanda i Majonäs, hälften av ingefäran, strimlat äpple, och smaksätt med vinäger.

  7. När köttet fullkomligt rasar sönder, riv sönder köttet med en gaffel. Är det mycket vätska kvar kan det vara värt att lyfta på locket och puttra några minuter så all vätska kokar in i köttet. Smaka upp med ingefära och eventuellt mer salt.

  8. Servera på nyrostat bröd. Fyll bröden med coleslaw, pulled Wildboar, sås och lök. Servera genast som en hamburgare!




Andra recept från samma kock

bottom of page