top of page


Förrätt för 4 personer (eller varmrätt för 2)


Ingredienser

  • 200 gram gräsandsbröst el. annan viltfågel

  • 1 msk salt

  • 1 tsk socker

  • 1 tsk soya

  • 1 tsk riven ingefära

  • 1 dl frysta lingon

  • 2 msk socker

  • 1 äggula

  • 2 krm dijonsenap

  • 1 msk soya

  • 1 dl matolja/rapsolja

  • 1 krm vinäger

  • Ev salt

  • 2 msk sesamfrön

  • Smörgåskrasse


Tillagning

  1. Blanda tinade lingon och socker. Rör då och då tills sockret löst sig.

  2. Tärna gräsandsbrösten. Det underlättar om köttet är halvfruset. Tillsätt salt socker soya och ingefära och låt stå minst 20 minuter.

  3. Mixa ihop alla ingredienser till majonnäsen utom oljan. Tillsätt oljan i en smal stråle under mixning. Beroende på vilken soya du använder kan majonnäsen behöva mer salt.

  4. Rosta sesamfröna tills de börjar få färg. Salta.

  5. Lägg upp och garnera med rikligt med smörgåskrasse.


Rekommenderat vin: Mouton Cadet


Andra recept från samma kock

Wallenbergare på älg

Wallenbergare på älg

Wow! Det här måste du testa.

Daniel Tottie

Tillagning: 60 min

Toast Roslagen – Räkor, rökt lax, prästost, dill, citron på brödkrutonger

Toast Roslagen – Räkor, rökt lax, prästost, dill, citron på brödkrutonger

En godare toast skagen helt enkelt.

Daniel Tottie

Tillagning: 30 min

Asiatisk Wrap på Vildsvin

Asiatisk Wrap på Vildsvin

Wrap på vildsvin med asiatiska smaker. Ett måste att testa på där hemma!

Daniel Tottie

Tillagning: 45 min

Vildsvinsmacka

Vildsvinsmacka

Totties Jägarmacka

Daniel Tottie

Tillagning: 30 min

Sotad Tartar på hjort med kaffe, soya, lingon, svamp och krasse

Sotad Tartar på hjort med kaffe, soya, lingon, svamp och krasse

Grym som liten förrätt. Ännu bättre som huvudrätt!

Daniel Tottie

Tillagning: 40 min

Råraka med forellrom, gravad citron, gräddfil och dill

Råraka med forellrom, gravad citron, gräddfil och dill

Råraka - perfekt både som förrätt eller huvudrätt

Daniel Tottie

Tillagning: 35 min

Älg i Dill

Älg i Dill

Älg i dill är en underskattad rätt som går utmärkt att laga utomhus och passar perfekt nu till vintern!

Daniel Tottie

Tillagning: 3 tim

Yakiniku med Dovhjort

Yakiniku med Dovhjort

Yakiniku på viltkött kanske du aldrig testat förut. En god rätt som blir ännu bättre!

Daniel Tottie

Tillagning: 30 min

bottom of page