Förrätt för 4 personer (eller varmrätt för 2)


Ingredienser

  • 200 gram gräsandsbröst el. annan viltfågel

  • 1 msk salt

  • 1 tsk socker

  • 1 tsk soya

  • 1 tsk riven ingefära

  • 1 dl frysta lingon

  • 2 msk socker

  • 1 äggula

  • 2 krm dijonsenap

  • 1 msk soya

  • 1 dl matolja/rapsolja

  • 1 krm vinäger

  • Ev salt

  • 2 msk sesamfrön

  • Smörgåskrasse


Tillagning

  1. Blanda tinade lingon och socker. Rör då och då tills sockret löst sig.

  2. Tärna gräsandsbrösten. Det underlättar om köttet är halvfruset. Tillsätt salt socker soya och ingefära och låt stå minst 20 minuter.

  3. Mixa ihop alla ingredienser till majonnäsen utom oljan. Tillsätt oljan i en smal stråle under mixning. Beroende på vilken soya du använder kan majonnäsen behöva mer salt.

  4. Rosta sesamfröna tills de börjar få färg. Salta.

  5. Lägg upp och garnera med rikligt med smörgåskrasse.


Rekommenderat vin: Mouton Cadet


Andra recept från samma kock