top of page


Dansk grov leverpastej

  • ca 600 g vildsvinslever eller annan lever

  • 400 g späck / bacon

  • 10-12 ansjovisfilé

  • 1 gul lök

  • 3 msk smör

  • 4 msk vetemjöl 2-3 dl mjölk

  • 2 ägg

  • saltvitpeppar

  • 1 tsk malen kryddpeppa

  • tsk hel nejlika, malda

  • 5 lagerblad samt till garnering


Mal mer lever med bacon eller späck, ansjovisen gul lök, blanda sedan i äggen salt och peppar. Provstek lite lever om du är osäker på sältan.


Blanda en beachenel och resten av kryddorna.

Låt sedan svalna lite innan du blanda ner leverfärsen, blanda sedan ordentligt! Så all beachamel och färs går ihop ordentligt.


Häll upp i aluminium formar och baka av i turkiskt vattenbad i 55min på 185-190 grader. Låt vila i 15 min efter innan ni hugger i. Ät med stekt bacon, champinjoner, inlagd rödbeta och smörgås gurka.


Älgköttbullar

  • 700 gram älgfärs vildsvinsfärs

  • 1/2 riven gul lök

  • 2 krm svart- eller vitpeppar

  • 2 tsk salt

  • Panad

  • 0,5 dl ströbröd

  • 1,5 dl mjölk 3% eller grädde

  • 1 ägg

  • Riven muskot

  • Vitpeppar

  • Salt

  • 5dl Lingon

  • 1dl Brunt farin socker

  • 1 Rödlök

  • 3msk vinäger

  • Salt

  • 2 kryddnejlika

  • Mackmyra


Blanda ner ströbröd i grädden. Inled kryddor och ägg. Jobba sedan in i färsen.

Forma köttbullar,


Stek i smör och olja. Avsluta med lite Mackmyra. Koka in, svalna


Vildsvinsrillette

  • 800g Vildsvin karré eller Annan detalj.

  • 400g Ankfett

  • Näve Timjan kvistar

  • 2 Vitlök klyftor

  • Lagerblad

  • 1tsk Kryddpeppar

  • 2 nejlika


Saltskär med fiberns, täck med andfett och kryddorBaka av i ugn på 90 i 7-8 timmar eller tills köttet går att dra isär.Ta ut. Dra isär, pressa. Täck med det smälta and fettet. Kyl 3 timmar, ät på käcke, dijon, corniqiob eller hur man stavar till det. God jul!


Andra recept från samma kock

bottom of page