Dansk grov leverpastej
ca 600 g vildsvinslever eller annan lever
400 g späck / bacon
10-12 ansjovisfilé
1 gul lök
3 msk smör
4 msk vetemjöl 2-3 dl mjölk
2 ägg
saltvitpeppar
1 tsk malen kryddpeppa
tsk hel nejlika, malda
5 lagerblad samt till garnering
Mal mer lever med bacon eller späck, ansjovisen gul lök, blanda sedan i äggen salt och peppar. Provstek lite lever om du är osäker på sältan.
Blanda en beachenel och resten av kryddorna.
Låt sedan svalna lite innan du blanda ner leverfärsen, blanda sedan ordentligt! Så all beachamel och färs går ihop ordentligt.
Häll upp i aluminium formar och baka av i turkiskt vattenbad i 55min på 185-190 grader. Låt vila i 15 min efter innan ni hugger i. Ät med stekt bacon, champinjoner, inlagd rödbeta och smörgås gurka.
Älgköttbullar
700 gram älgfärs vildsvinsfärs
1/2 riven gul lök
2 krm svart- eller vitpeppar
2 tsk salt
Panad
0,5 dl ströbröd
1,5 dl mjölk 3% eller grädde
1 ägg
Riven muskot
Vitpeppar
Salt
5dl Lingon
1dl Brunt farin socker
1 Rödlök
3msk vinäger
Salt
2 kryddnejlika
Mackmyra
Blanda ner ströbröd i grädden. Inled kryddor och ägg. Jobba sedan in i färsen.
Forma köttbullar,
Stek i smör och olja. Avsluta med lite Mackmyra. Koka in, svalna
Vildsvinsrillette
800g Vildsvin karré eller Annan detalj.
400g Ankfett
Näve Timjan kvistar
2 Vitlök klyftor
Lagerblad
1tsk Kryddpeppar
2 nejlika
Saltskär med fiberns, täck med andfett och kryddorBaka av i ugn på 90 i 7-8 timmar eller tills köttet går att dra isär.Ta ut. Dra isär, pressa. Täck med det smälta and fettet. Kyl 3 timmar, ät på käcke, dijon, corniqiob eller hur man stavar till det. God jul!