Recept för 4 förrätter
Ingredienser
Ca 300 g Hjortstek (putsad)
100 g Västerbottenost
2 dl grädde
1 st äggula
1 dl Rapsolja
Salt och Såsen/Tabsaco
100 g Löjrom
200 g Svamp efter säsong, gärna kantareller
50 g Smör
Ramslöksblommor, dill och chips
Tillagning
Koka upp grädden, tillsätt riven västerbottenost. Mixa till slät med stavmixer. Låt svalna av.
Skär hjortsteken i lämpliga bitar. Ca 60-80 gram är en lagom förrätt
Ställ köttbiten i en vakumpåse så fibrerna står i vertikal riktning.
Banka carpaccion lövtunn. Lägg i frys om den inte ska ätas ommedelbart.
Skär ned svamp, smörstek, salta.
När ostgrädden svalnat; tillsätt äggula och mixa sakta ner oljan.
Smaka av cremen med salt och ”Såsen” från Totties Mat, Alternativt Tabasco.
Lägg upp carpaccion på en tallrik, toppa med rikligt med creme, löjrom, chips, och svamp.
Garnera med ramslöksblommor och dill.
Denna hjortcarpaccio går utmärkt att göra på hösten också; Då kan man t.ex. använda sig av trattkantareller och byta ut löjrommen mot rårörda lingon.
Rekommenderade drycker: Launois, Sela och Amazin' Zinfindel