Recept för 4 förrätter


Ingredienser

  • Ca 300 g Hjortstek (putsad)

  • 100 g Västerbottenost

  • 2 dl grädde

  • 1 st äggula

  • 1 dl Rapsolja

  • Salt och Såsen/Tabsaco

  • 100 g Löjrom

  • 200 g Svamp efter säsong, gärna kantareller

  • 50 g Smör

  • Ramslöksblommor, dill och chips

Tillagning

  1. Koka upp grädden, tillsätt riven västerbottenost. Mixa till slät med stavmixer. Låt svalna av.

  2. Skär hjortsteken i lämpliga bitar. Ca 60-80 gram är en lagom förrätt

  3. Ställ köttbiten i en vakumpåse så fibrerna står i vertikal riktning.

  4. Banka carpaccion lövtunn. Lägg i frys om den inte ska ätas ommedelbart.

  5. Skär ned svamp, smörstek, salta.

  6. När ostgrädden svalnat; tillsätt äggula och mixa sakta ner oljan.

  7. Smaka av cremen med salt och ”Såsen” från Totties Mat, Alternativt Tabasco.

  8. Lägg upp carpaccion på en tallrik, toppa med rikligt med creme, löjrom, chips, och svamp.

  9. Garnera med ramslöksblommor och dill.

  10. Denna hjortcarpaccio går utmärkt att göra på hösten också; Då kan man t.ex. använda sig av trattkantareller och byta ut löjrommen mot rårörda lingon.



Rekommenderade drycker: Launois, Sela och Amazin' Zinfindel

Andra recept från samma kock