Recept för 4 förrätter
Ingredienser
300 g Mindre mört vildsvinsskött (exempelvis Rulle)
2 msk riven ingefära
100 g Salladskål
50 g morötter
30 g Rättika
Några blad ramslök
1 st vitlöksklyfta
1 msk Chiliflakes (Gärna Go-chu-garu)
1 msk riven ingefära
1 tsk asiatisk fisksås
1 äggula
2 krm dijonsenap
1 msk soya
1 dl matolja/rapsolja
1 krm Sesamolja
1 krm vinäger
Ev salt
Tillagning
Kimchi: Skär kål, morot och rättika. Salta rikligt och låt stå en timme tills den börjar vattna ur sig.
Blanda chili, vitlök, ingefära och fisksås. Gnid in grönsakerna med denna kryddpasta.
En riktig kimchi ska nu mjölksyras; låt den då stå övertäckt ca 1 vecka i rumstemperatur och därefter gärna 1 vecka i kylskåp.
Den otålige kan hoppa över mjölksyrningsprocessen och istället tillsätta lite utav en god vinäger. T.ex. Sherryvinäger eller champagnevinäger.
Mixa ihop alla ingredienser till majonnäsen utom oljan. Tillsätt oljan i en smal stråle under mixning. Beroende på vilken soya du använder kan majonnäsen behöva mer salt.
Grilla vildsvinet och låt vila till ca 60 grader, vid 60 grader är det lätt ljusrosa.
Rosta sesamfröna tills de börjar få färg. Salta.
Tranchera köttet. Lägg upp och garnera med lite örter eller späda salladsblad.
Rekommenderade drycker: Launois, Sela och Amazin' Zinfindel