För 4 personer


Ingredienser

  • Ca 1 kg revben från vildsvin

  • Salt och grillkrydda

  • 2 st Äpplen

  • 2 st tomater

  • 1 rödlök

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 msk riven ingefära

  • 1 dl rött vin

  • 1 msk honung

  • 1 msk tomatpuré

  • 1 msk äppelcidervinäger

  • 1 tsk salt

  • 1 hg spetskål

  • 1 grannysmith-äpple

  • 1 citron, zest och saft

  • 2 msk rapsolja

  • 2 tsk riven ingefära

  • 1 tsk vinäger

  • 1 tsk salt


  1. Förbered revbenen genom att avlägsna den tunna hinnan på revbenens insida med ett trubbigt verktyg, t.ex. baksidan av en sked.

  2. Salta och krydda revbenen ordentligt.

  3. Baka revbenen tills de är riktigt möra och köttet börjar släppa från benen. ca 3-4 timmar i 125 grader. Kyl ner revbenen.

  4. Grilla frukten och grönsakerna, koka ihop med vin, honung, tomatpuré. Koka i minst 30 minuter. Mixa. Smaka av med salt och vinäger och spä eventuellt med m lite vatten för önskvärd konsistens. Såsen får en mycket god hållbarhet och kan förvaras i kylskåp i månader.

  5. Skär spetskål, blanda med olja, citron, vinäger, salt. Avsluta med äpplet. Salladen går bra att förbereda lång tid i förväg, men vänta då med att skiva ner äpplen till strax innan servering.

  6. Skär revbenen. Grilla tills de får fin yta och lite krispig yta.

  7. Servera direkt från grillen med sallad och varm BBQ-sås.


Rekommenderat vin: Lands End


Andra recept från samma kock