top of page


Recept för 4 pers


4 st Rödingar ca 300-500 gram styck

Havssalt

2 st Citroner

1 knippe Örter (Persilja, dill eller dragon)

1 st vitlöksklyfta

I dl Rapsolja

2 st Citroner

400 g Bellaverde

2 dl Majonäs

1 st citron

2 msk Sikrom

Hackad dill


  • Tänd en brasa!

  • Preppa fisken: Skåra skinnet med en vass kniv så fisken kan suga åt sig salt och grillsmak. Salta fisken rikligt både på skinnsidorna och i bukhålan.  

  • Gör en örthack med valfria aromatiska örter, citron och en riven vitlöksklyfta. Tänk på att skiva citronen fint, denna fyllning kommer dels smaksätta fisken, men även vara ett utav de delikata tillbehören till fisken!

  • Bind gärna ihop fisken så fyllningen ligger kvar även när man vänder den på grillen.

  • Vänd ihop majonäsen, citonzest och citronsaft, sikrom och hackad dill.

  • Olja fiskens skinn och lägg på fisken. Ge den gärna ordentligt med färg på båda sidor för att sedan lägga fisken på en svalare del på grillen där den kan gå klart. Använd gärna lock, locket ger en extra intensiv grillsmak och gör att fisken lättare blir klar utan att bränna.

  • Rödingen är klar proteinerna stelnar och fisken börjar lossna från benen. Enklast är om man har tillgång till en kärntermometer. 39-42 grader är optimalt vid ryggraden. 

  • Grilla citronerna, grilla Bellaverden. 

  • Klipp upp bindgarnet och servera fisken så nygrillad som bara möjligt.

  • Servera gärna med lite färskpotatis eller rostat bröd. Och glöm inte den grymt goda fyllningen som gifter sig med fisken.

Andra recept från samma kock

bottom of page