top of page



Rökt vildsvin, stuvad svamp, västerbottenost

Recept för 4 personer


8 skivor toastbröd

200 g Rökt vildsvin

8 st Burgarcheddar


500 g färsk svamp

50 g smör

1 dl vispgrädde

1 msk Sambal Lemon från Kocken och Grisen

100 g västerbottenost

50 g persilja

1 msk tryffelcarpaccio eller 1 tsk tryffelolja

100 g ruccola

1 msk sherryvinäger


  • Tänd en brasa! Smör in ditt mackjärn!

  • ’Skiva lite rökt vildsvin tunnt

  • Stek svampen gyllenbrun i smör, salta peppra och tillsätt grädde, avsluta med lite sherryvinäger och Sambal… Och tryffeln.

  • Smöra brödskivorna på utsidan

  • Lägg cheddar, rökt vildsvin, svampstuvning, grilla i mackgrillen,

  • Grilla tills mackorna blivit ordentligt frasiga och gyllenbruna! Skär ett snitt diagonalt över mackan så det blir två trekanter!

  • Servera med en syrlig ruccolasallad med lite sherryvinäger och salt. 

Vintips: Bassus Nr 50797

Andra recept från samma kock

bottom of page