Rökt vildsvin, stuvad svamp, västerbottenost
Recept för 4 personer
8 skivor toastbröd
200 g Rökt vildsvin
8 st Burgarcheddar
500 g färsk svamp
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 msk Sambal Lemon från Kocken och Grisen
100 g västerbottenost
50 g persilja
1 msk tryffelcarpaccio eller 1 tsk tryffelolja
100 g ruccola
1 msk sherryvinäger
Tänd en brasa! Smör in ditt mackjärn!
’Skiva lite rökt vildsvin tunnt
Stek svampen gyllenbrun i smör, salta peppra och tillsätt grädde, avsluta med lite sherryvinäger och Sambal… Och tryffeln.
Smöra brödskivorna på utsidan
Lägg cheddar, rökt vildsvin, svampstuvning, grilla i mackgrillen,
Grilla tills mackorna blivit ordentligt frasiga och gyllenbruna! Skär ett snitt diagonalt över mackan så det blir två trekanter!
Servera med en syrlig ruccolasallad med lite sherryvinäger och salt.
Vintips: Bassus Nr 50797