• Kött av dovhjort (ta nån mör del)

  • Salt

  • Peppar

  • Potatis


  • Scharlottenlök

  • Rödvin

  • Kalvfond

  • Vatten

  • Tomatpuré

  • Vitpeppar

  • Majsstärkelse

  • Smör

  • Olja


Salta och peppra köttet


Tärna potatis och salta lagom. Sätt en panna på grillen, häll i olja och smör - snåla inte! I med tärningarna när smöret sluta bubbla. Låt gå tills de är mjuk inuti och fått lite yta.


Hacka löken och smörstek mjuk i pannan. I med två-tre deciliter rödvin, lite mindre vatten, några matskedar fond, tomatpure och malen vitpeppar. Smaka av eftersom med det du tycker den behöver mer av. Låt koka ihop i fyra-fem minuter.

Rör ner en matsked majsstärkelse i lite vatten och rör ner i såsen till önskad tjocklek. Koka ihop och sila sen av.


Lägg på köttet på grillen, nån minut på varje sida beroende på tjocklek. Vänd, upprepa och låt sen köttet vila innan servering.

Smaklig måltid!

Andra recept från samma kock