top of page


Fishtacos med jalapeñomayo, majstortillabröd, avokado, koriander och mango 


400 g Valfri vit fisk 

2 msk Tacokrydda 

vetemjöl 

Ägg  

Panko 

1 dl Majsmjöl 

1 dl Vetemjöl 

1 dl Kokande vatten 

1 msk olivolja 

1 dl Mayonäs 

3 st Jalapeño finhackade 

2 st Avokado  

1 kruka Koriander  

1 st Mango 

1 msk Sambal lemon 

1 st Lime Zest och saft 

 

Brödet: 

Blanda allt utom vattnet i en bunke. Koka upp vattnet. Tillsätt vattnet och rör med en gaffel tills det blir en deg. Knåda ihop degen med händerna. Den behöver inte knädas länge, bara så den bli slät och fin. 

Fisken: 

Skär bort eventuellt skinn eller ben från fisken och skär den i mindre bitar. Salta fisken rikligt. Vänd i vetemjöl, vispat ägg och panko.  

Majonäsen: Krydda upp majonäsen med finhackad eller mixad jalapeño. 

Salsan: Tärna mango, alternativt tina fryst mango. Smaka upp mangon med sambal Lemon, lime och svartpeppar. Förbered avokadon, skala den och skär den i bitar. Salta bitarna. 

Värm upp friytolja till ca 180 grader. Dela upp degen i lagom stora bitar, beroende på hur stora majstortillas du vill ha. Värm upp en stekpanna. Fritera fisken ca 3-5 minuter. Lyft upp fisken på papper och låt överflödigt fett droppa av. Salta. Är du osäker om fisken är klar, kolla temperaturen, 40-50 grader är önskvärt. 

Baka bröden i den heta pannan. Ca 1 minut på vardera sida. 

Serveras omeddelbart nybakat. Lägg på alla tillbehör och njut!

Andra recept från samma kock

bottom of page