Bryn färsen i smör tillsammans med lök, vitlök, paprika, selleri och potatis. Krydda med paprikapulver, mejram och kummin. Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll sedan på krossade tomater, vatten och smula ner en buljongtärning. Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda 20-25 minuter. Krydda med salt och peppar. Servera soppan med crème fraiche eller smetana. 300 g nötfärs 2 tsk smör 2 gula lökar Finhackad vitlöksklyfta 1 röd paprika, i tärningar ½ kg potatis, i tärningar 2 tsk paprikapulver 1½ tsk mejram 1½ tsk kummin 1 ½ msk tomatpuré 1 burk krossade tomater ca 7 dl vatten 1 köttbuljongtärning Salt och peppar
Dryck: Cane Island El Salvador Nr: 366 Dark 'n' stormy drinktips
5 cl mörk rom
10 cl ginger beer
2 cl limejuice
lime
Fyll ett highballglas med is
Häll på med mörk rom och limejuice
Fyll upp med ginger beer
Garnera med lime