top of page
Ingredienser
200 g Hjortkött
1 st Lime (Zest och saft)
Salt
1 tsk Riven ingefära
1 st Mogen mango
1 msk Sambal Lemon
1 msk Syrad lök (Lök + vinäger)
1 st Vårlök
1 st chili
Färsk koriander
Tillagning
Snabbsyrad lök: Tärna rödlöken och lägg i vinägern. Rör om och låt stå.
Tärna hjorten fint, riv på limezest, salta, Låt stå ca 15 minuter.
Tillsätt ingefära, mango, sambal Lemon, koriander, syrad lök, vårlök
Har du inte tillgång till Sambal Lemon, som är en fermenterad sambal med saltlagrade citroner så går det att ersätta med sambal olek och extra citron eller lime.
Blanda runt. Lägg upp, toppa med koriander och tunt skivad färsk chili.
Rekommenderade drycker: Pasión Monastrell Garnacha och Monteros Cava
Andra recept från samma kock
bottom of page