Ingredienser

  • 200 g Hjortkött

  • 1 st Lime (Zest och saft)

  • Salt

  • 1 tsk Riven ingefära

  • 1 st Mogen mango

  • 1 msk Sambal Lemon

  • 1 msk Syrad lök (Lök + vinäger)

  • 1 st Vårlök

  • 1 st chili

  • Färsk koriander


Tillagning

  1. Snabbsyrad lök: Tärna rödlöken och lägg i vinägern. Rör om och låt stå.

  2. Tärna hjorten fint, riv på limezest, salta, Låt stå ca 15 minuter.

  3. Tillsätt ingefära, mango, sambal Lemon, koriander, syrad lök, vårlök

  4. Har du inte tillgång till Sambal Lemon, som är en fermenterad sambal med saltlagrade citroner så går det att ersätta med sambal olek och extra citron eller lime.

  5. Blanda runt. Lägg upp, toppa med koriander och tunt skivad färsk chili.


Rekommenderade drycker: Pasión Monastrell Garnacha och Monteros Cava

Andra recept från samma kock