top of page

Bålpanna - vad är en bålpanna och varför behöver du en?

Uppdaterat: 1 dec. 2022

En bålpanna är i sin enkelhet en upphängd metallskål som du eldar i. Lite mer fördjupat är det en 60cm panna i emaljerat stål med ett rostfritt grillgaller som går att justera höjden på. I startkittet från Espegard har du allt du behöver för att börja grilla och även en kedja för att hänga upp en gryta eller kaffepanna ovanför elden. Designen gör den lätt att hålla ren och även plocka isär för att ta med sig på semestern eller till jakten.
Nedan listar vi 5 anledningar till att du och jaktlaget behöver en bålpanna i höst!

  1. Det är socialt. Att laga mat ska inte bara vara praktiskt utan kan också vara en stor och viktig del i vad som gör jakten social. Vare sig alla grillar varsin korv, ni lagar kolbulle eller steker pytt i (bål)panna så är den lämpad för jobbet.

  2. Den är tålig. -10 på älgjakten för att värma händerna? +5 och duggregn på bockpremiären? Oavsett väder är den tjocka beläggningen på bålpannan tålig för väder och vind. Det är inga problem att låta den stå ute på jaktmarken och nästa gång du är tillbaka är det bara att slänga i ved och elda igång den!

  3. Den är portabel. Förutom tålig så är den väldigt portabel. På en minut kan du montera ner benen, häkta av pannan och lägga in den i bilen. För att kanske ta hem eller flytta till en annan del av marken.

  4. Den är billig. Är ni ett stort jaktlag så kan några tior var förgylla pauserna i jakten och liva upp stämningen ordentligt vid trist väder.

  5. Den är säker. Genom att få upp elden från marken minskar risken för att det sprider sig i gräs. Samlingskärlet undertill tar upp aska och glöd utan att falla ned på marken.

Övertygad än? Oavsett om du precis beställt eller redan äger en så finns det en uppsjö av tillbehör du kan skaffa. Allt från överdrag till grillplankor, till grytor och stekhällar. I vår shop finner du många av dem!Vi har tagit med bålpannan på en mängd jakter under året och det har verkligen bidragit till en härlig stämning både före, under och efter jakten. Vi ger 5/5 i betyg på den här. Riktigt bra för liten peng!
Se gärna filmerna där bålpannan används!

Superlyckad Vårbocksjakt - far & son på äventyr!

Episk Bäverjakt & Glamping i magisk miljö!298 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page