top of page

Hitta rätt jaktbyxa för dig - JäJ tipsar

Uppdaterat: 27 apr. 2023

Jaktbyxor kommer i många stilar och former. Med eller utan hängslen, knäpptysta eller prassliga, tjocka med fodring eller tunna. Vilken är rätt för dig i den här djungeln? Vi har samlat ihop några riktigt schysta jaktbyxor för att du ska kunna hitta den perfekta för dig!

Jaktbyxor är vanligtvis tillverkade av material som är tåliga och vattentäta för att skydda jägaren mot väder och vind. De kan också ha extra förstärkningar på knän och bakre delen för ökad slitstyrka. Ofta är de försedda med olika funktioner som är viktiga för jaktaktiviteter. Till exempel kan de ha fickor för att förvara ammunition och andra viktiga tillbehör. Vissa jaktbyxor kan också ha speciella funktioner som gör att de passar för olika jakttyper, till exempel byxor som har extra tysta material för att inte störa viltet. Det finns olika typer av jaktbyxor på marknaden som passar olika behov och aktiviteter. Vissa är utformade för kallt väder med extra isolering, medan andra är bättre lämpade för varmare förhållanden med bättre ventilation. De är viktigt att de är tillverkade av ett material som inte reflekterar ljus vilket är fördelaktigt för att minska risken att avslöja sin position.

För smygjakter kan man välja jaktbyxor som är mer robusta och tåliga för att skydda mot rispor och slitage från terrängen. Det kan också vara fördelaktigt med byxor som har extra ventilationsmöjligheter för att undvika överhettning vid intensiv aktivitet.

Som du hör är det viktigt att välja rätt typ av jaktbyxor baserat på väder, terräng och typ av jaktaktivitet för att maximera bekvämligheten och prestandan. Vi på Jakt är Jakt är ute året runt och jagar och har gjort det sedan 2015. Det har både testats och slitit ut en hel del byxor under de här åren. Nedan listar vi några säkra val för dig som är ute efter ett par tåliga och prisvärda jaktbyxor.


Alaska Predator


Alaska Predator är en vattentät jaktbyxa med ventilationsdragkedjor på lårets utsida som gör dem utmärkta även för intensiva aktiviteter. Byxorna har avtagbara hängslen och justerbar midja med neoprenförstärkning baktill för komfort och extra värme i ryggslutet. Bensluten kan du fästa i skorna med hjälp utav LockBoot-spännen. Byxorna är 100% vatten- och vindtäta med ett Rain-Stop membran som samtidigt andas. Byxan har fyra fickor med vattentäta dragkedjor för att prylarna inte ska försvinna.

För dig... som vill ha ett par riktigt bra året-runt byxor till jakt och fritid.


 

Chevalier Cross Hybrid

Cross Hybrid Pants är en mycket användbar och funktionell jaktbyxa tillverkad i två olika tyger. Det stretchiga tyget i polyester gör att byxan blir följsam och flexibel medan förstärkningarna i Ripstop Cordura® på rumpa och knän gör byxorna tåliga och hållbara.

Ripstop Corduratyget är försett med ett membran på insidan vilket gör byxorna delvis vattentäta och betyder att du klarar dig mot väta om du sätter dig ner på en våt stubbe eller sitter på knä i mossan. Membrantyget har en mjuk borstad insida vilket ger byxan en behaglig känsla mot huden.

Linningen är något högre baktill vilket gör att den sluter till bekvämt mot ryggslutet, den är även försedd med hällor och knappar att fästa hängslen i. Jaktbyxan har två framfickor, en bakficka och två dragkedjeförsedda benfickor. Bilnycklarna kan du förvara säkert i en mindre säkerhetsficka med dragkedja som finns placerad inne i den ena benfickan.

Cross Hybrid Pants har ergonomiskt förböjda ben och tvåvägsdragkedjor i sidorna från knäna och nedåt för ventilation. På insidan av byxbenets fåll framtill finns en hake att fästa i kängorna, för att hålla byxan på plats, och undvika att den glider upp.


För dig... som vill ha många fickor och starkt material. Kanske går du mycket med hund eller rör dig under jakterna. Cross hybrid är isåfall valet för dig.

 

Chevalier Loden Wool 2.0


Loden Pants är en byxa tillverkad i ett högkvalitativt ulltyg från Portugal. Ull är som du säkert känner till naturligt vattenavvisande och värmande. Dessutom är har det ett klassiskt utseende och är tysta - alltså perfekta för smygjakt. Midjan är förhöjd och linningen anpassad för att göra det lätt och smidigt att fästa hängslena oavsett om du använder knapphålen eller fäster i spännet. Linningen har hällor för bälte, öppna snedfickor på framsidan och bälgfickor på sidan av benen. Till byxan kan du även köpa samma modell i jacka för ett utmärkt komplett jaktställ.För dig... som vill ha ett par varma och tysta byxor. Du vet om alla bra egenskaper med ull och vill samtidigt ha ett par snygga byxor i jaktsammanhang.

 

Alaska Tundra Pant

Tundra är ett par varmfodrade och vattentäta jaktbyxor för jakt under höst och vinter. Byxorna har ett välisolerande syntetfoder för att hålla värmen under vinterhalvåret, samt ett vind- och vattentätt membran i Rain-Stop. Byxan har ett förhöjt ryggparti samt hängslen för skönare komfort och passform. De är även justerbara i midjan samt benslut. Du har ventilationsdragkedjor på sidorna för ökad andningsförmåga, samt fyra fickor med vattentäta dragkedjor. Vill du ha ett komplett jaktställ kan du köpa till Tundra jackan.För dig... som är i behov av riktigt varma byxor under vinterns jakter. Gott om fickor och ventilationsmöjligheter. Ett riktigt bra val till långa drevjaktspass eller vakjakt när temperaturen klättrat nedåt.


Hoppas du hittat någon modell som passar dig och din jaktform!

175 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page