top of page

Roedale Ljuddämpare - Köp din Roedale idag!

Uppdaterat: 7 mars 2023


Efter många månaders testande både på skjutbanan och i skogen är vi på Jakt är Jakt nu redo att presentera Roedale för den svenska marknaden! Vi är otroligt glada över att få dela denna nyhet med er och mycket stolta över att få erbjuda en ljuddämpare av absoluta toppkvalité. Efter idogt användande under gångna jaktsäsongen förstår vi varför det har blivit en favorit bland tyska jägare, och vi är övertygade om dess plats i toppen även på den svenska marknaden!

Roedale är ett tyskt företag med huvudkontor i Westerkappeln i västra Tyskland. Roedale grundades 2005 som en liten nischaktör specialiserad på custombyggen av jaktvapen. Efter några år märkte Pete Lincoln, Roedales grundare, att efterfrågan på vapentillbehör växte och Roedale började således utforska möjligheterna att tillverka och sälja ljuddämpare och mynningsbromsar 2009 startade Roedale egen försäljning av vapentillbehör mot den tyska marknaden.


Roedale som företag står för kvalité och precision. Dessa två värdeord genomsyrar inte bara deras sortiment utan hela deras tillverkningsprocess. Resultatet blir ett sortiment av ljuddämpare som håller absolut högsta klass. Roedales ljuddämpare och mynningsbromsar är tillverkade i Tyskland.Tack vare en mycket kompetent dämpningsförmåga, kompakt design och robust konstruktion har Roedales ljuddämpare nått stor popularitet bland tyska jägare och placerat sig i toppen i jämförelser med andra fabrikat.

Den Tyska Youtubekanalen GearTester.de genomförde 2022 ett ljuddämpartest där de jämförde några av dem mest populära modellerna från ett antal framstående ljuddämpartillverkare. Resultatet visar tydligt på Roedales prestanda, särskilt när det kommer till dämpning, som kniper både första och tredjeplatsen.


Om du vill se hela testet klickar du här! Klicka på kugghjulet och välj "autogenerated subtitles" > sen klicka på "swedish" för att få svensk text på videon.


Roedale har tre serier av ljuddämpare. Samtliga serier placerar sig i ett premiumsegment av ljuddämpare och skiljer sig åt främst när det kommer till materialval och användningsområde.


ROEDALE HUNTER

Roedales Hunterserie är tillverkade i aluminium med ett integrerat mesh filter i rostfritt stål. Detta stålfilter reducerar ljudet ytterligare ca 3dB och ger en dämpare med extremt hög dämpning givet sin låga vikt och kompakta dimensioner.


Oavsett om du vill ha en lätt och smidig ljuddämpare för pürschen och drevjakten eller är intresserad av en större ljuddämpare med maximal ljudreducering för vakjakten så erbjuder Hunterserien alternativ. Roedales Hunterserie innehåller ljuddämpare för kaliber .22 såväl som modeller med extra stor volym med dämpning upp till 43dB.


Samtliga modeller i Hunterserien kan användas på pipor med olika gängning tack vare Roedales smidiga adaptersystem. Alla Roedale ljuddämpare kommer med en M18x1 eller M22x1.5 gänga (läs vilken gänga som gäller på den specifika ljuddämparen) med möjlighet att välja till den adapter som passar just din pipa.
ROEDALE HYBDRID

Roedales företagsfilosofi följer en enkel princip. Alla produkter med Roedales logga på ska ha högsta möjliga användarvärde. Tekniska finesser och faktorer är självklart viktiga, men aldrig på bekostnad av användarvänlighet och tillförlitlighet. Roedale ställer alltid jägaren i centrum vid framtagandet av sina ljuddämpare. Den här approachen genomsyrar alla ljuddämpare från Roedale men har tagits steget längre i utvecklingen av deras Hybridserie.


Ljuddämparna i Roedales Hybridserie är tillverkade av både aluminium och titan där materialens individuella fördelar kombineras för att skapa en ljuddämpare med högsta möjliga prestanda. Genom att kombinera aluminum och titan får man inte bara en både lätt och stryktålig ljuddämpare med utmärkta dämparegenskaper utan du har också möjlighet att skräddarsy produkten utifrån jägarens faktiska behov.


Tack vare användandet av titan kan man göra väggarna inuti ljuddämparen tunnare vilket skapar mer volym inne i dämparen. Fördelen är alltså att man får en ljuddämpare med lika mycket intern volym som en större variant i aluminium fast i ett mer kompakt format. Hybridserien erbjuder alltså ljuddämpare som ger det bästa från två världar; maximal dämpning i ett minimalt format!


ROEDALE TITANIUM 3D

Flagskeppet i Roedales produktion är Titanium 3D serien, en serie ljuddämpare 3D-printade helt i titan. Roedales Titanium 3D serie placerar sig i absoluta toppklass på marknaden och Roedale är en av de första ljuddämpareproducenterna i världen som har lyckats kombinera fördelarna som är förknippade med att 3D-printa ljuddämpare och fördelarna med Titan som material.


Genom att 3D-printa ljuddämparna garanteras en extrem precision i tillverkningsprocessen och materialtillgången minimeras för att undvika spill, vilket bidrar till en billigare och mer hållbar tillverkningsmetod. Titan som material är idag det mest kompetenta materialet vi har för att tillverka ljuddämpare. Det är framförallt kombinationen mellan materialets styrka, särskilt när det kommer till högt tryck och höga temperaturer, och dess låga vikt som gör det optimalt för att tillverka ljuddämpare av.


Resultatet är en extremt robust ljuddämpare med mycket hög dämpningsförmåga i ett kompakt format. Helt enkelt en ljuddämpare som räcker ett helt jaktliv!


Har du några övriga frågor kring Roedales ljuddämpare eller är intresserad av en kaliber, gänga eller modell som du inte hittar i vårt sortiment. Tveka inte att höra av dig till info@jaktarjakt.se så hjälper vi dig att hitta rätt Roedale för dig!

1 824 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page