top of page

Nyförvärv till Jaktlaget - Einar Norin blir ambassadör coach


Du har säkert sett Einar i jaktsammanhang tidigare, i intervjuer, på Instagram eller i jaktreportage. Idag blir han en del av Jaktlaget som inte mindre än ambassadörs coach!


Vem är Einar? Einar Norin heter jag och har alltid haft ett stort intresse för jakt och att på olika sätt kunna förmedla dess budskap till både jägare och icke-jägare. Jag är 28 år och bosatt på en gård utanför Västerås tillsammans med min sambo Sabina och vår hund Stella. Att vara ambassadör och ansiktet utåt inom jakten har alltid varit något som har lockat mig. Detta är en av anledningarna till att jag dyker upp här hos JÄJ, men det kommer jag till lite senare.

Hur började du jaga?

Redan vid barnsben fastnade jag starkt för naturen och likaså jakten. Både min pappa och farfar jagade när jag var liten och det dröjde inte många år innan jag missade skolfotot i skolan, eftersom det krockade med den årliga älgjakten. Startskottet på min karriär blev den årliga älgjakten uppe i Hälsingland.

Berätta om första viltet du fällde. Mitt första vilt kommer jag garanterat aldrig att glömma. Jag minns att jag många gånger sa till mig själv att vid första viltet får inget gå snett, allt måste gå perfekt. Blev det så? Nej inte riktigt, låt mig berätta. Jag står i en kraftledningsgata och ser en mindre älgtjur kliva fram. Avståndet till älgen är okej och nu höjer jag bössan mot min axel. Skottet går av och älgen rusar i väg samtidigt som tankarna börjar cirkulera, träffade jag? Jag laddar om och nästa skott tar rakt i en tall som står i kanten av kraftledningsgatan. Detta fick ju inte hända, säger jag tyst för mig själv. Jag går ner till skottplatsen och hittar lungblod, ett hål i en tall och 20 meter längre bort min första älg. Det gick inte exakt som jag hade hoppats på, men minnet sitter stark kvar både hos mig och i tallen. Slutet blev ändå lyckat.


Bästa vilt-receptet? Grillad ryggbiff från dovvilt, klyftpotatis och hemmagjord Bea.

Bästa jaktminnet? Förutom att mitt första vilt är ett av mina bästa /starkaste jaktminnen så har jag såklart andra starka jaktminnen. Ett av dem var när jag efter mycket slit lyckades skjuta en kronhjort, vilket då innebar att jag haft turen att nedlägga samtliga av våra sex klövvilt som vi har i Sverige. Vad gör du utanför jakten? Jag älskar att bygga och renovera, vilket jag gör extra mycket efter att vi flyttat till gården. Just nu bygger jag om en gammal kolada till ett stall för våra hästar. Vad hoppas du kunna bidra med som ambassadörs coach för Jakt är Jakt? Jag kommer att bidra med kunskap som jag har samlat på mig under många år som ambassadör för andra företag inom jakt och natur. Jag är en driven person, ser lösningar i det mesta, vilket alltid har varit till en stor fördel.

Namn: Einar Norin

Ålder: 28 Ort: Västerås Antal år som jägare: 22 år sedan stövlarna och tålamodet åkte på. Jagar helst: Drevjakt på dovvilt Hund: Kleiner Münsterländer Stella Vapen: Sako 85 grizzly 308 Ammunition: Sako Super Hammerhead Sikte: Swarovski 1,7-10×42


Instagram: einarnorin
358 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page