top of page

Lär känna Sebastian - vår ambassadör!

Sebastian driver en framgångsrik Youtubekanal som heter Absolutjakt. Han är även aktiv på Instagram under samma namn. Personen bakom kontot är Sebastian Grundahl. Som ambassadör hos oss hoppas kan kunna inspirera och bidra med kunskap från jakt med hund


(Klicka på bilden för att utforska Sebastians Instagram)

 

Vem är Sebastian?

Mitt namn är Sebastian men kallas för det mesta bara Sebbe. Är en kille på 24 år & är bosatt i södra Sverige i en liten by som heter Agunnaryd med min sambo. Jag jagar för det mesta i Småland men jagar även uppe i Härjedalen under ett par veckor på hösten.


Hur började du jaga?

Min jaktresa började väldigt tidigt som liten, min mor ville ha lugn & ro när hon studerade på helgerna och då blev det att följa med min far ut i skogen. Så jakten har varit en stor del av hela mitt liv, alltid mycket jakt & hundar.


Berätta om första viltet du fällde.

Mitt första vilt var en älgkalv som jag sköt på mitt första ensamma pass som 18-åring. Har som jag sa tidigare alltid haft jakten i mitt liv, men som 15-18 åring så tappade jag lite suget, orken att gå ut. Men jag tog jägarexamen tidigt & min far tog med mig på älgjaktspremiären i Oktober. Allt gick så fort, satte mig i tornet, laddade bössan, satte mig bekvämt och kollade runt. Plötsligt kommer det en ko med två kalvar i full rulle mot mig så fick göra mig beredd & fick ett bra läge på sista kalven. Efter den dagen så har jakten betytt väldigt mycket för mig.


Bästa vilt-receptet?

Det bästa vilt-receptet kan jag tyvärr inte svara på då det är min mor som har det men det är en klassisk älggryta med kokta potatisar & gott tillbehör bredvid. Svårslaget.

Bästa jaktminnet?

Bästa jaktminnet är en klurig funderare då sitt första vilt är svårslaget att slå men måste vara när jag fick skjuta första älgen för vår unghund Sako på ståndskall. Fick höra av en passkytt att det var vildsvin han skällde på men det blev gångstånd rakt mot mig i ett tallområde & där ut kom en ko med kalv så blev lite paff. Det blev ett fint ståndskall & jag bara njöt av snön som föll ner och ett härligt ståndskall av ungenhunden.


Vad gör du utanför jakten?

Det brukar alltid hända något som handlar om jakten, hundarna eller skogen. 6 hundar kräver mycket tid & arbete men sen även att ta hand om marken när det är lågsäsong. Utöver detta så studerar jag inom skogsbruket & jobbar i vår Lanthandeln i byn. Träningen är en sak som förekommer dagligen & att ta en taktikvilare i soffan ibland framför lite serie på kvällarna.


Vad hoppas du kunna bidra med som ambassadör för Jakt är Jakt?

Jakt är Jakt är en av de anledningarna varför jag skaffade ett eget konto som handlade om jakt. Så jag hoppas kunna bidra med bra inspiration om jakten & mina hundar. Kunna ge ut bra kunskap av det jag lärt mig inom jakten & mitt arbete med mina hundar i skogen.


 

Bio

Namn: Sebastian Grundahl

Ålder: 24

Ort: Agunnaryd, Småland

Antal år som jägare: Räknar vi med egen bössa så sen 18, alltså snart 7 år. Annars har jag varit med sen barnsben så 22-23 år.

Jagar helst: Löshundsjakt på älg & vildsvin.

Hund: Två jämthundar vid namn Chico (10 år) & Sako (2 år). Gråhund som heter Wille (7 år). En Wachtel/Laika korsning som heter Ragge (3 år). Sen har vi två Karelare som heter Selma (11 år) och en liten Nico som bara är 8 veckor gammal som är framtiden.


Gear

Vapen: Carl-Gustav M/96

Ammunition: Norma Alaska 6,5x55

Sikte: Hawke Endurance 2,5-10

Instagram: absolutjakt

YouTube: absolutjakt Välkommen till Jaktlaget! Glöm inte att följa honom på Instagram.


451 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page