top of page

Hur du väljer rätt hundfoder

Uppdaterat: 19 aug. 2022

Forskning visar att ladda hunden med rätt mat kan vara viktigare än att ladda bössan med rätt ammunition! Eller var det tvärtom? Hur som helst. Att ge din bästa vän rätt typ av foder som ger energi är det knappast någon som motsäger sig. Nedan listar vi lite grejer att tänka på för dig som av någon anledning vill byta foder eller har skaffat en ny jaktkompis som förtjänar det bästa!  1. Varje hund är unik. Samma foder kan funka för din ena hund men kanske inte den andra. Lär känna din hund och dess behov.

  2. Var påläst om vad innehållet faktiskt betyder. Var kritisk när du läser på säcken.

  3. Fråga runt! Prata med veterinärer, uppfödare och vänner med hund. Skapa dig en uppfattning från många källor om vad din hund kommer må bra av.

  4. Allergier och intoleranser bland hundar är idag tyvärr vanligt. Foder kan spela en stor roll i att mildra effekterna här.

  5. Läs på om fodrets energinivå. Vad behöver just din hund? Hur aktiv är den?

  6. Tänk på att det tar tid för din hund att ta upp alla näringsämnen i ett nytt foder. Det kan ta månader för magen att vänja sig så planera inför jakten i god tid. Byt inte foder veckan innan du ska jaga för bäst resultat.

  7. Det finns både torr och våtfoder. Beroende på vad din hund mår bäst av kan du välja en av dem eller blanda.

Som du ser är det en djungel att navigera men med det här i åtanke kanske det blir lättare att finna ert framtida foder.

19 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page