top of page

Focus Discover 10x42. Mycket kikare för pengarna!

Uppdaterat: 1 juni 2023

En kikare är ett fantastisk verktyg för jakt av flera anledningar. Den ger jägaren möjlighet att observera viltet på avstånd och därigenom bedöma dess storlek och rörelsemönster. Här är några skäl till varför en kikare är oumbärlig för en jägare.

Förbättrad syn: Kikaren förstorar objekt och gör det möjligt för jägaren att se detaljer på långt håll. Detta är särskilt användbart när man försöker identifiera viltslag eller avgöra om ett djur är av rätt storlek och ålder för jakt.

Bättre målbedömning: Genom att använda kikaren kan jägaren bedöma ett djurs rörelsemönster och beteende på avstånd. Detta gör det lättare att avgöra om ett djur är inom räckhåll eller om det är säkert att avlossa ett skott.

Minskar risken att stöta vilt: Kikaren ger jägaren möjlighet att observera sitt område på avstånd utan att behöva närma sig. Detta minskar risken för att störa djuret eller bli upptäckt och gör att jägaren kan planera sin strategi på ett bättre sätt.

Ökad säkerhet: En kikare hjälper jägaren att identifiera målet tydligt innan man avfyrar ett skott. Detta minskar risken för misstag och oavsiktlig jakt av fel djur.


Förbättrad chans till skott: Genom att använda en kikare kan jägaren snabbt och enkelt skanna ett stort område och leta efter tecken på vilt. Detta ökar chanserna att hitta djur och därigenom ökar framgångsgraden för jakten.

Sammanfattningsvis är en kikare ett oumbärligt verktyg för jägare men det kan vara svårt att hitta en kikare som passar dig. Hur mycket bättre är en kikare för 30 000kr än en för under 1000-lappen? Är den 30 gånger bättre..? Troligtvis inte, men du kan ändå hitta ett mellanläge där du får mest per spenderad krona. Här kommer Focus Discover in.

Just nu kan du köpa Focus Explore och Discover till kampanjpris! Gäller till 30/6-2023.

Focus Discover kommer i förstoringsgrad från 8x upp till 12x och objektiv på 32mm ända upp till 50mm storlek som ger dig enormt ljusinsläpp. Det som särskiljer denna kikare från många andra är att den använder sig av så kallat Lanthanide-glas, vilket ger en extrem ljustransmission och skärpa. Denna typ av glas används bl.a. i fotografisk optik och fiberoptiska kablar tack vare sitt höga refraktionsindex. Naturupplevelsen ger bättre ljus och bättre färger där detaljer framstår på ett helt annat sätt.


Kikaren har enormt bra och stabilt grepp. Det är även lätt att justera skärpan och fungerar perfekt för personer med glasögon.

Kikaren är givetvis både stöttålig och vattentät vilket lämpar sig för all typ av jakt eller äventyr, vare sig det är på sjön eller bergstoppen.

Focus Discover levereras med en kikarväska, objektivskydd, nackrem och putsduk. Är du ute efter en instegskikare i övre segmentet kan det inte gå fel med en Discover. Här får du allt du behöver och lite till för en prisbild som attraherar de flesta.


Glöm inte att det är kampanj på både Focus Discover och Focus Explore just nu där du får upp till 30% rabatt på ditt köp!
218 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page