top of page

5 must haves för dig som ny jägare!

Uppdaterat: 18 feb. 2023

Du har precis tagit jägarexamen, grattis! Nu har du även börjat inse hur mycket grejer som måste införskaffas. Här listar vi 5 prylar som du måste ha (förutom vapen & ammo)!Kolla även när Jompen och Pierre går igenom hela deras jaktgarderob in i minsta detalj!


1. Vapenskåp. Ska du ha vapen måste ditt första inköp bli ett vapenskåp med rätt säkerhetsklassning. Du kan inte ärva ett gammalt skåp från 80-talet utan gör rätt från början och skaffa ett med rätt klassning. Tips är att köp för framtiden, tänk att intresset kan växa och du kan behöva mer plats än du gör just nu. Så köp ett lite större skåp direkt, det är billigare än att sälja det och skaffa ett nytt om något år eller två. Kodlås är även det värt att skaffa direkt. En kod är säkrare då du inte har massa nycklar på vift och du måste dessutom inte ha med dig en nyckel hela tiden.

Två bra vapenskåp finner du här. Ett lite mindre och en stor version du inte behöver bulta fast pga. vikten som överskrider gränsen (150kg).2. Hörselskydd

Värna om din hörsel! Några få skott med grov kaliber och din hörsel kan vara permanent försämrad. Då är det en bättre idé att skaffa hörselskydd och vara noggrann med användningen. Skaffar du vanliga snickarhörselskydd dämpar de oljud bra och är billiga, men du förlorar en del finesser som kan vara värt på dyrare. Medhörning är nästan ett måste idag. Vad är medhörning undrar du? Det innebär att hörselskydden har små mikrofoner som tar upp ljud runt om kring, så du kan prata med passgrannen (eller som Jompen, med kameramannen) samt höra grenar som knäcks i skogen väldigt tydligt. Men vid skottögonblicket så tas de skadliga ljudnivåerna bort. Supersmidigt!


Med såna här typer av kåpor så kan du ofta koppla dem direkt till jaktradion så du tydligt kan höra vad som händer under jakten. Dessutom sitter de bekvämt och är inga problem att bära långa dagar i sträck.3. Kniv

En bra kniv är underskattat och när du väl vant dig med att ha den med dig, är det i stort sett omöjligt att gå utan. Det finns en mängd bra knivar där ute och du måste inte lägga tusentals kronor för att få en som gör jobbet. Många jägare föredrar en kniv med dubbla blad som kan roteras runt, ett standardblad och en buköppnare. Vilken kniv du än väljer så kommer den vara ovärderlig när du väl står där på jakten.För alla våra knivar klicka här.

4. Handkikare

Att spana över skog och ängar efter vilt är en viktig del utav jakten. Det sista du vill att göra är att spana med kikarsiktet, både av säkerhetsynpunkt men också för att din siluett blir lättare att upptäcka om du står och viftar med hela bössan. Det är en mycket mindre rörelse att ta upp en handkikare för att spana av. Värt att tänka på!


5. Skjutstöd

Ett stabilt skjutstöd kan vara avgörande för en bra jaktdag. Finns i både bi-pod (två ben) eller med tre ben som ger en väldigt stabil skjutställning. Optimalt jakttillbehör för dig som tänkt smygjaga eller vaka och eventuellt kommer ta skott på lite längre avstånd. Vi har använt Primos skjutstöd i en mängd filmer under åren och kommer tveklöst fortsätta med det!


För dig som är ny jägare erbjuder vi dessutom vårt Premiummedlemskap till halva priset just nu! Kolla in rabatten och läs mer om vad du får som Premium HÄR!

386 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page