Förrätt för 4 personer (Eller varmrätt för 2 personer)


Ingredienser

  • 1 st Baguette

  • 200 gram “Svin-God Salami” från Totties Mat, eller annan god salami

  • 16 skivor Burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri

  • 4 st Portabellosvampar

  • Olja och salt (Eventuellt vitlöksolja eller gremolata om man har)

  • Smörgåskrasse


Tillagning

  1. Marinera/olja upp svampen och salta rikligt, gärna någon timme innan grillning

  2. Skär upp baguetten i lämplig storlek

  3. Skiva upp salamin, provsmaka gärna ordentligt

  4. Grilla Portabellosvampen och baguetterna.

  5. När baguetterna har börjat få färg, lägg på rikligt med cheddar

  6. Fortsätt gärna grilla baguetten en stund under lock så osten blir ordentligt smält

  7. Skiva upp svampen, lägg på pålägget på baguetten

  8. Avnjut, gärna i en solstol



Rekommenderat vin: Heartland One

Andra recept från samma kock