top of page


Förrätt för 4 personer (Eller varmrätt för 2 personer)


Ingredienser

  • 1 st Baguette

  • 200 gram “Svin-God Salami” från Totties Mat, eller annan god salami

  • 16 skivor Burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri

  • 4 st Portabellosvampar

  • Olja och salt (Eventuellt vitlöksolja eller gremolata om man har)

  • Smörgåskrasse


Tillagning

  1. Marinera/olja upp svampen och salta rikligt, gärna någon timme innan grillning

  2. Skär upp baguetten i lämplig storlek

  3. Skiva upp salamin, provsmaka gärna ordentligt

  4. Grilla Portabellosvampen och baguetterna.

  5. När baguetterna har börjat få färg, lägg på rikligt med cheddar

  6. Fortsätt gärna grilla baguetten en stund under lock så osten blir ordentligt smält

  7. Skiva upp svampen, lägg på pålägget på baguetten

  8. Avnjut, gärna i en solstol



Rekommenderat vin: Heartland One

Andra recept från samma kock

Wallenbergare på älg

Wallenbergare på älg

Wow! Det här måste du testa.

Daniel Tottie

Tillagning: 60 min

Toast Roslagen – Räkor, rökt lax, prästost, dill, citron på brödkrutonger

Toast Roslagen – Räkor, rökt lax, prästost, dill, citron på brödkrutonger

En godare toast skagen helt enkelt.

Daniel Tottie

Tillagning: 30 min

Asiatisk Wrap på Vildsvin

Asiatisk Wrap på Vildsvin

Wrap på vildsvin med asiatiska smaker. Ett måste att testa på där hemma!

Daniel Tottie

Tillagning: 45 min

Vildsvinsmacka

Vildsvinsmacka

Totties Jägarmacka

Daniel Tottie

Tillagning: 30 min

Sotad Tartar på hjort med kaffe, soya, lingon, svamp och krasse

Sotad Tartar på hjort med kaffe, soya, lingon, svamp och krasse

Grym som liten förrätt. Ännu bättre som huvudrätt!

Daniel Tottie

Tillagning: 40 min

Råraka med forellrom, gravad citron, gräddfil och dill

Råraka med forellrom, gravad citron, gräddfil och dill

Råraka - perfekt både som förrätt eller huvudrätt

Daniel Tottie

Tillagning: 35 min

Älg i Dill

Älg i Dill

Älg i dill är en underskattad rätt som går utmärkt att laga utomhus och passar perfekt nu till vintern!

Daniel Tottie

Tillagning: 3 tim

Yakiniku med Dovhjort

Yakiniku med Dovhjort

Yakiniku på viltkött kanske du aldrig testat förut. En god rätt som blir ännu bättre!

Daniel Tottie

Tillagning: 30 min

bottom of page