top of page
Förrätt för 4 personer (Eller varmrätt för 2 personer)
Ingredienser
1 st Baguette
200 gram “Svin-God Salami” från Totties Mat, eller annan god salami
16 skivor Burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri
4 st Portabellosvampar
Olja och salt (Eventuellt vitlöksolja eller gremolata om man har)
Smörgåskrasse
Tillagning
Marinera/olja upp svampen och salta rikligt, gärna någon timme innan grillning
Skär upp baguetten i lämplig storlek
Skiva upp salamin, provsmaka gärna ordentligt
Grilla Portabellosvampen och baguetterna.
När baguetterna har börjat få färg, lägg på rikligt med cheddar
Fortsätt gärna grilla baguetten en stund under lock så osten blir ordentligt smält
Skiva upp svampen, lägg på pålägget på baguetten
Avnjut, gärna i en solstol
Andra recept från samma kock
bottom of page