top of page
Koka klart ris. Tänd grillen. Skiva upp vildsvinet i ca 2x2cm kuber. Fördela dem längst ett grillspett. Blanda ihop soja, vorchestersås, hackad vitlök, lönnsirap, lite ingefära och marinera spetten i såsen. Riv morötter, hacka lök och ta fram frysta ärtor. Stek detta tillsammans med riset du förkokat. Släng i ett ägg och blanda runt när det blivit varmt. Även lite soja vid behov. Nu när du har en fin glöd kan du lägga spetten på grillen. Låt dem grillas i några minuter per sida. Pensla gärna på med mer av marinaden. Lägg upp på tallrik tillsammans med det stekta riset. Häll över lite sesamfrön och njut.
Du behöver:
Vildsvin
Vitlök
Lönnsirap
Soja
Vorchestersås
Ingefära
Morötter
Lök
Frysta ärtor Ris
Ägg
Dryckestips: Veldensteiner öl
Andra recept från samma kock
bottom of page