top of page



Koka klart ris. Tänd grillen. Skiva upp vildsvinet i ca 2x2cm kuber. Fördela dem längst ett grillspett. Blanda ihop soja, vorchestersås, hackad vitlök, lönnsirap, lite ingefära och marinera spetten i såsen. Riv morötter, hacka lök och ta fram frysta ärtor. Stek detta tillsammans med riset du förkokat. Släng i ett ägg och blanda runt när det blivit varmt. Även lite soja vid behov. Nu när du har en fin glöd kan du lägga spetten på grillen. Låt dem grillas i några minuter per sida. Pensla gärna på med mer av marinaden. Lägg upp på tallrik tillsammans med det stekta riset. Häll över lite sesamfrön och njut. 

Du behöver:

Vildsvin

Vitlök

Lönnsirap

Soja

Vorchestersås

Ingefära

Morötter

Lök

Frysta ärtor Ris

Ägg


Dryckestips: Veldensteiner öl

Andra recept från samma kock

bottom of page