Förrätt för 4 personer (eller varmrätt för 2)
Ingredienser
1 dl majsmjöl
1 dl vetemjöl
1 dl vatten
2 msk olivolja
2 tsk salt
Ca 400 g Vildsvinskött, t.ex. filé eller rulle.
Salt och tacokrydda
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1 mogen mango
2 tomater
1 lime, zest och saft
1 msk ”Sambal Lemon” från Totties Mat
Färsk koriander
Tillagning
Blanda mjöl, salt och olja. Tillsätt kokande vatten och arbeta samman till en deg.
Dela degen i så många tortillas du vill baka. T.ex. 6 stora eller 8 mindre bröd.
Kavla tunt! Använd ordentligt med mjöl så de inte fastnar i bordet eller i kaveln.
Tärna rödlöken, blanda med vinägern. Låt stå minst 15 minuter, detta blir bara ännu bättre av att göras dagen innan.
Tärna mango, tomater, blanda ihop med lime och Sambal Lemon.
Har du inte tillgång till Sambal Lemon, som är en fermenterad sambal med saltlagrade citroner så går det att ersätta med sambal olek och citron.
Krydda köttet rikligt med salt och tacokrydda.
Grilla köttet till en slutgiltig temperatur på 55-60 grader. Låt vila innan tranchering.
Baka bröden i torr panna eller på grill/häll ca 2 minuter per sida.
Servera nybakt med rikligt med kött och salsa. Toppa med färsk koriander.