Ingredienser
3 pkt Bacon av bättre kvalitet
500 g Fet färs från vildgris
Ca 250 g Färs från färsk chorizo alt färdig kryddad färs för korv
Pepper jack cheese el egen vald ost till fyllningen
Panchetta el tärnad korv, bacon
2 msk Rubb,tex Traegers rub pork and poultry
Vitlök
2 tsk Salt o 2 tsk malen svartpeppar
Bbq sauce, jag använder sweat and heat från Traeger
Hackad purjolök
Gör så här:
Lägg ut en plastfilm och ströa den med rubben och gör ett nät av baconet.
Blanda färsen med kryddorna, rubb, salt , peppar, vitlök och eventuellt lite olja så den blir blank och fin.
Lägg ut färsen över baconet, tryck så undviker du luft i färsen, spar ca 1 cm till kanten på baconet.
Fyll färsen i mitten med bbq- sauce, ost, lök och panchetta.
Rulla ihop rullen med hjälp av plastfilmen så det blir som en korv.
Ta ut korven ur plasten och rubba igen.
För mycket karaktär så rök den på max 105 grader i 4-5 timmar, färsen skall nå en temp på ca 72 grader. Har du brådis så kör den på 140 grader i ca 1,5-2 timmar, kolla kärntempen.
"Moppa" den med en god bbq-sås när du har ca 20-30 min kvar på grillningen.
Syrade rökta tomater
Krossa kvisttomater lite lätt så dom spricker, salta och lägg dom i en form/panna.
Tillsätt olja, chili, vitlök och balsamvinäger. Man kan naturligtvis använda en annan vinäger som man tycker om.
Låt dom gå med i grillen i minst en timme.
Grillad kål
Dela kålen på längden, salta och olja den, ev kan man smaksätta den med lite kryddor om man önskar.
Låt kålen gå i minst en timme, gärna mer, den skall bli söt o lite mjuk.
Brödet
Skär stora skivor av ex. en surdeglimpa, smek in brödet med lite olja, vitlök och vätskan från tomaterna, in i grillen och låt dom ligga i ca 10 minuter. Kör du en varmare grill, så kan det ta betydligt kortare tid, så här gäller det att hålla ögonen din bästa vän.
Lycka till!
/TraegerJompa