top of page

Vanligaste misstaget vid smygjakt - håll koll på vinden med en rökpuff!

Att ha koll på vinden är viktigt vid all form av jakt. Vid smygjakt, vakjakt och lockjakt är det rent av avgörande att ha koll på vindriktningen för att viltet inte ska ta upp din vittring. Luktsinnet är välutvecklat hos de flesta vilt och har du väl avslöjat din position genom att sprida din doft kan jaktdagen vara förstörd. En rökpuff från Jape hjälper dig till en lyckad jakt.


Jape Rökpuff är ett batteridrivet verktyg för att skapa rök. Rökpuffen är ursprungligen framtagen för att kontrollera ventilation och drag i byggnader men är även perfekt för att använda som vindvisare vid jakt. Röken som kommer ur Jape Rökpuff är giftfri, helt ofarlig och i princip luktfri. Den tjocka vita röken bildas då ofarliga glykoler värms upp och förångas och följer minsta lilla luftrörelse. Rökpuffen är helt ljudlös och fukttålig.

Jape Rökpuff består av gummibälg, batteri och rökpatron. Batteri och rökpatron skruvas ihop till en enhet som monteras i gummibälgen. Jape Rökpuff är mycket enkel att använda, den startar automatiskt så det är bara att trycka på gummibälgen för att få ut röken. Rökpatronen är mycket dryg och räcker till ca 1000 rökpuffar, och när den väl tar slut är det bara att byta till en ny. Batteriet kan enkelt laddas i en vanlig USB-port. En rökpatron ingår vid köp men extra rökpatroner finns som tillbehör. Vi har använt denna på en handfull jakter under våren och är väldigt nöjda med produkten! Köp din på länken nedan.
195 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page