top of page

Vad gör du om olyckan är framme? Försäkringsexperten svarar

Uppdaterat: 20 okt. 2022

Det kan ju hända den bästa; du är ute i skog och mark och så plötsligt snubblar du så kolven slår i en sten. Vad gäller då? Är du rätt försäkrad? Och vad den täcker den? Vi har pratat med försäkringsbolaget Arctics expert Marcus Brunqvist.Hej Marcus! Ska vi börja med den uppenbara frågan - behöver man verkligen en vapenförsäkring?


Vi har jobbat med vapenförsäkringar i över 20 år och den absolut vanligaste skadan är att man ramlar, snubblar eller halkar och tar emot sig med kolven så att den spricker. Det är också vanligt att man tappar vapnet så att det skadas. Det händer inte hela tiden men när det väl händer är det väldigt tråkigt. Och kan bli väldigt dyrt.


Men räcker det inte att jag har en hemförsäkring om mitt vapen skadas? Får jag inte ersättning därifrån?


Jo, om du har gjort ett tillägg för allrisk eller drulle som många kallar det. Då gäller hemförsäkringen - i de flesta fall - och du har då möjlighet att få ersättning därifrån, men många saknar allrisktillägget.


Nu lanserar ju Jakt är Jakt och ni på Arctic en grym vapenförsäkring tillsammans - man misstänker ju att ni har tänkt på det?


Haha, ja det har vi. Med vår vapenförsäkring får alla ersättning från vapenförsäkringen oavsett om du får ersättning från hemförsäkringen eller inte. När hemförsäkringen betalar ut ersättning till dig så gör de ett avdrag för självrisk och för ålder och slitage. En del av reparationskostnaden får du alltså stå för själv. Vapenförsäkringen ersätter dig då för självrisken och åldersavdraget. Kort och gott så har skadan inte kostat dig någonting.


"Vapenförsäkringen går in och ersätter dig för hela reparationsfakturan"

Hur mycket ersättning får jag från Jakt är Jakts vapenförsäkring om jag saknar allrisktillägget i hemförsäkringen?


Då går vapenförsäkringen in och ersätter dig för hela reparationsfakturan och det enda du behöver stå för själv är en självrisk på 500 kr. Sen behöver du bara en vapenförsäkring, även om du har fler vapen. Den täcker alla med ett enskilt värde på max 50 000 kr.


Vad gäller för utlandsjakt då? T.ex. i Finland dit många av våra medlemmar brukar åka för att jaga.


Den gäller i hela världen, upp till 45 dagar.


Ok, det låter ju toppen! Tack för pratstunden.


Tack själv!Vill du läsa mer om Jakt är Jakts vapenförsäkring eller ta del av vårt erbjudanden (teckna helt gratis under sex månader) kan du bara klicka på knappen nedan.131 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page