top of page

Ny Ambassadör - Kewin Tapper

Uppdaterat: 17 apr. 2023

Vi är glada över att kunna presentera vår senaste ambassadör och medlem i Jakt är Jakt-laget - Kewin Tapper! Vi slog oss ner och pratade med honom om favoritjakten samt vad han hoppas kunna bidra med som ambassadör.


(Klicka på bilden för att utforska Kewins Instagram)

Jag är en jägare som jagar året runt. Det finns alltid nått att jaga vilket är underbart!

Alla dom klassiska datumen är ju dock nåt speciellt. I mitt tycke 1a Augusti på räven, 16onde Augusti bockpremiären och dovhjortspremiären 1september. Men jakten som ligger mig närmst om hjärtat är nog vildsvinsjakten i alla dess former. Skyddsjakten på vårsodden och i veten på sommaren är svårslagen.

Jakten börjar lite mer på allvar den 1a oktober när hundarna släpps och drevjakten börjar. Jakt med hundarna ger en extra dimension på nått vis... Vare sig de gäller eftersök eller frisläpp, man lär sig alltid något nytt.

Vem är Kewin Tapper? Kewin Tapper är en jägare på 30 år som bor i Töreboda med Fru, 2 barn och 3 jakthundar och har jakten som sitt främsta intresse.

Hur började du jaga? Det var min storebror som fick in mig på jaktspåret när jag var ca 12-13 år , jag blev i stort sätt "hooked" direkt... Jag uppskattade väldigt fort att vara ett med naturen, känna spänningen och pulsen vid skarpa lägen. Inte minst köttet man tog hem från skogen. Jag lärde mig fort uppskatta hela processen! Att gå ut i skogen och kanske skjuta ett rådjur, för att sen åka hem till slaktboden och ta rätt på köttet, ta upp den från frysen och sen lägga den på grillen... Det klassiska "från skog till bord". När jag var 17 år tog jag jägarexamen och vid 18 års ålder fick jag min första bössa och därifrån började de på riktigt kan man väl säga. Hur började du med NVR (Nationella viltolycksrådet)? Så fort jag skaffade hund så såg jag en möjlighet att hjälpa till med dom skadade vilten utmed våra vägar, och en möjlighet att att hålla hundarna igång lite mer året runt. Första viltet? Det kommer jag ihåg så väl! Det var tillsammans med min storebror. Vi satt utmed en gärdeskant, en sen oktoberkväll och vakade rådjur. Solen höll på att gå ner. Jag satt med min brors remington 1100 hagel i knät och han satt med studsaren. Helt plötsligt från ingenstans kom de upp en hare från skogen, upp på gärdet på ca 60meter. Den började röra sig åt vårat håll. Då tyckte min bror att, nu har du chansen, va beredd när jag säger till. Hjärtat började pumpa. När haren var på ca 20meters håll, så gav han mig klartecken, mitt första vilt var ett faktum. Bästa jaktminnet? Det är svårt att välja. Men de måste vara jakten då jag fick fälla första drevdjuret för min unghund Nala. Jag och en kompis åkte ut en fredag, solen sken och himlen var blå. Första och andra släppet gick de stolpe ut, men i tredje, då hände de. Det blev ett fint upptag som över gick i drev i ca 20 min. När bocken kom tillbaka till mig i en andra bukt så kunde skottet gå! Vad gör du utanför jakten? Utanför jakten så driver jag ett Fönsterputsföretag. Umgås med min familj och vänner. Tränar hundarna med både spår och löpträning. Vad hoppas du kunna bidra med som ambassadör för Jakt är Jakt? Man säger alltid när man är ute och jagar, att det där skulle man haft på film. Så det är något som jag kommer kunna bidra med, både film och photo. Ge inspiration! Hösten 23-24 skall jag börja jaga in Penny, min Posavski Gonic. Det ser jag fram emot!

Bio Namn: Kewin Tapper Ålder: 30 Ort: Töreboda Antal år som jägare: 13år Jagar helst: Klövvilt Hund: Bayersk Viltspårhund, Alpländare, Posavski Gonic. Gear Vapen: Carl-Gustaf 1900 9,3x62 Ammunition: Hornedy Interlock, Norma Alaska. Sikte: Delta titanium hd 2,5-15x50, Aimpoint H-2 Instagram: tappersjakt.eftersok Välkommen till Jaktlaget Kewin!


174 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page