top of page

Alla dessa härliga premiärer

Uppdaterat: 28 aug. 2023

Det går väl inte någon förbi att augusti erbjuder det stora startskottet för en lång och härlig jaktsäsong. Kängorna är putsade, vapnen rengjorda och planerna smidda.

Från och med den första augusti blir grävling och räv lovliga, även om det dröjer ett tag innan vi kan jaga dem med jakthundar. Men den största begivenheten sker nog ändå den 16 augusti när den traditionella bockjaktspremiären äger rum. Många jägare runt om i landet håller på traditionen och har hoppat över vårbockjakten till förmån för brunstande augustibockar.

För småviltsjägarna är också en lång väntan över. Den 21 augusti kan du smyga ner till ån i skymningen och plocka ner några sträckänder och den 25:e är det dags att vandra upp på fjället eller till de djupa vildmarksskogarna och se om riporna och gråfågelbestånden haft en gynnsam föryngring.

Björnjakten är en annan jaktform många längtat till och drömmer om. Den 21 augusti släpps stövare, plotthundar och spetsar. För entusiasterna är denna premiär minst lika helig som älgjaktspremiären och hundkåpepickuperna far som ett pärlband längs med 45:an norrut.

Finns inte mycket annat att säga än, kör hårt!

Filip jagar björn33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page