top of page

8 Underskattade prylar att ha med på jakten!

Alla jagar olika. Vissa är väldigt spartanska och tar i princip enbart med sig bössa och ammunition, medan andra fyller 45-liters väskan till bredden med prylar. Oavsett vem du är så har vi sammanställt en lista med 8 underskattade prylar som du alltid bör ha med dig.


1: Toapapper

Du tar hellre med det i onödan, än att stå där med bakismage i skogen och ber till gudarna att du hade en rulle med dig. Funkar även att torka glasögonen, snyta sig, rengöra bössan, bränna upp när du startar en eld och torka smutsiga händer. På tal om smutsiga händer...
2: Engångshandskar

Slipp hoppa in i bilen med blodiga och grisiga händer igen. Med ett par engångshandskar i väskan är du alltid redo för passning och slipper torka av händerna i mossan framöver.3: Riktigt vass kniv

En kniv kan komma till användning när som helst under dygnet och speciellt under jakt. Passa ur, öppna godispåsen, tälja en grillpinne... obegränsade möjligheter! Varje gång jag inte har en kniv med mig är då jag behöver den som mest. Bonustips är att även ta med ett bryne. En bra kniv är inte mer värd ett dugg om den är slö och obrukbar. Det finns små och lätta brynen att införskaffa.


4: Första hjälpen

Kan mycket väl vara det viktigaste på den här listan och något alla bör ha med sig i jaktväskan. När man minst anar det skadas någon och då är ett första hjälpen kit ovärderligt.5: Koppel.

Drevjakt och du blir ombedd att ta hand om hunden som precis dykt upp vid ditt pass? Då är det fenomenalt bra att ha ett koppel i ryggsäcken. Går att använda som nöd-viltdragare. Billigt, tar ingen plats och är riktigt underskattat!

6: En tålig sopsäck

Sitt- eller liggunderlag om det krisar. För att hålla dina saker torra, att förvara vilt utan att bloda ner väskan, regnskydd för dig eller utrustning. Ja, du kan även använda den som en sopsäck.


7: Tejp

Gärna en tålig variant som även fungerar i kallt väder. Tejpa ihop glasögonen, väskan som sprack, skjutstödet som krånglar eller skorna som inte håller tätt. Har du väl börjar packa ner tejp kommer du snart märka hur bra det är att ha med sig.

8: Putsduk

Ett måste i fuktigt väder och när linsen immar igen. Gärna en putsduk gjord av mikrofiber som förvaras i en påse, vilket skyddar den mot sand som kan skada linserna.


Nu har du fått 8 fler grejer att bära med dig, dock alla med ett viktigt syfte. Har du några prylar som fattas på listan? Kommentera gärna nedan.
535 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page