Introduktion till Smygjakt

5Q.webp

Nivå: 

Kategori:

Jakt

Med fokus på dig som nybliven jägare kommer här en kurs om smygjakt och allt du bör tänka på för en lyckad dag i skogen. Trots detta kan även du som van jägare snappa upp värdefulla tips och trix i den här kursen.

Kursledare: 

Jompen

Antal delar:

5

Total längd:

19:00

1. Utrustning

1. Utrustning

2. Klädsel

3. Planering och väder

4. Jakten

5. Skottet


Checklista-smygjakt
.pdf
Download PDF

SMYGJAKT Smygjakten ligger oerhört många svenska jägare varmt om hjärtat. Det finns något mycket enkelt och rent i att ensam få smyga sig nära sitt byte för ett säkert skott. Man har samtidigt möjlighet att vara oerhört selektiv i sin avskjutning och det gör att man med smygjakt kan förvalta sina viltstammar på ett effektivt sätt. Men för att bli en riktigt duktig smygjägare så krävs det både mycket träning och rätt utrustning. Så, här kommer en guide för dig som vill ta din smygjakt till nästa nivå.

Tips för att bli en bättre smygjägare.

  • Känn dina marker väl så att du vet vart viltet gillar att uppehålla sig. Ta ett par dagar utan bössa och smyg runt under sommaren så har du bra koll inför säsongen.

  • Låt det ta den tid det tar. Stressa aldrig dina ansmygningar utan var lugn och fokusera på att vara tyst när du smyger på de heta ställena.

  • Lär känna det vilt d