• Bli en bättre jägare med obegränsad tillgång till vårt ständigt växande kursbibliotek!

  • Exklusiva livestreams med våra profiler

  • Garanterad plats på exklusiva livestreams med unika erbjudanden från våra partners 

  • Rabatter och erbjudanden från våra samarbetspartners

  • Mängder av tävlingar med superfina priser

  • Ta del av våra bästa matlagningsrecept

PREMIUM

+

STANDARD

Kurser
Skyttesekvenser
Vilterian - Filmer
Vilterian  - Recept
After Hunt
Liveströmmar
Partnerrabatter
Partnerrabatter +
Tävlingar
Exklusiva tävlingar

TA DEL AV DET BÄSTA SOM JAKTSVERIGE HAR ATT ERBJUDA
FLERA HUNDRA TIMMAR INSPIRERANDE INNEHÅLL

Kurser

Slipa kniv som ett proffs

Lär dig jaga vildsvin

Play-Button-PNG-Picture.png

Kulvapnets ABC

Vilterian - Rough Cooking

Exklusiva rabatter samt tävlingar

alaska-ab-inverted_250x250.png

25% rabatt

image0.jpeg

15% rabatt

15% rabatt

15% rabatt 

padlock-computer-icons-symbol-locks-f324

Vinn kläder från Alaska 1795

Tävla med Burrel - Vinn en kamera värd 5 000kr!

Tävla med SAKO - Avslutad

Tävla med Widforss- Avslutad

BUY NOW

Fantastiska recept

Huvudrätt - Vildsvinsribs.png
logo.png
brandlogo.png

Grillad fylld vildsvinsporcetta


Grillad fylld vildsvinsporcetta

Med ”Grillad Greksallad” och rostad vitlökscreme


Recept för 4 personer

1 vildsvinssida ca 800 gram

1 msk salt (ev. nitritsalt)

Ca 20 vitlökslyftor

2 dl matolja/rapsolja

100 gram färskost

1 citron, zest och saft

4 spetspaprikor

1 zucchini

2 gula paprikor

4 knipplökar

200 gram Fetaost

1 msk ”Sambal Lemon” från Totties Mat

0,5 dl olivolja

1 citron, zest och saft


  • Börja med att rosta all vitlök genom att koka den kraftigt i oljan tills den blivit mjuk och gyllenbrun.

  • Häll bort hälften av oljan och spar denna som grillolja.

  • Mixa vitlökarna med resterande olja till en puré.

  • Putsa till din vildsvinssida så den blir så jämn som möjligt och kontrollera att allt brosk från revbenen är borta.

  • Salta vildsvinssidan. Önskar man en mer rosaröd färg som många upplever som mer aptitligt så rekommenderas nitritsalt eller en blandning av nitrit och vanligt salt.

  • Bred på hälften av den rostade vitlökspurén som fyllning.

  • Rulla ihop sidan. Försök se i vilken riktning köttfibrerna går. Målet är att rulla sidan åt motsatt riktning. Så man skär av fibrerna när man så småningom skivar upp porchettan. bind ihop porchettan tajt med köttsnöre. Detta kan med fördel göras dagen innan. På så vis tränger saltet in och gör att köttet får en jämnare sälta och färg.

  • Baka i ugnen tills porchettan är helt mör. (ca 2-3 timmar i 125 grader.) Kontrollera genom att sticka igenom en gaffel eller sticka. En gaffel ska enkelt glida in utan att möta motstånd.

  • Låt porchettan svalna.

  • Blanda resterande vitlökspure med färskost, citronzest och saft samt smaka upp med salt.

  • Blanda i ordning dressing till salladen med sambal citron och olivolja.

  • Har du inte tillgång till Sambal Lemon, som är en fermenterad sambal med saltlagrade citroner så går det att ersätta med sambal och citron.

  • Skär grönsaker, olja in dem med den rostade vitlöksoljan, salta rikligt.

  • Grilla grönsakerna på ena sidan tills de fått fin färg. Vänd. Lägg på fetaost. Grilla ett tag till. Lägg upp i form eller på tallrik.

  • Skiva upp porchettan och grilla på den så den får fin färg och blir krispig.


Lättgravad gräsandtartar - Smaksatt med ingefära och soya

rårörda lingon, soyamajonäs, krasse och rostade sesamfrön

Förrätt för 4 personer (eller varmrätt för 2)

200 gram gräsandsbröst el. annan viltfågel

1 msk salt

1 tsk socker

1 tsk soya

1 tsk riven ingefära

1 dl frysta lingon

2 msk socker

1 äggula

2 krm dijonsenap

1 msk soya

1 dl matolja/rapsolja

1 krm vinäger

Ev salt

2 msk sesamfrön

Smörgåskrasse


  • Blanda tinade lingon och socker. Rör då och då tills sockret löst sig.

  • Tärna gräsandsbrösten. Det underlättar om köttet är halvfruset. Tillsätt salt socker soya och ingefära och låt stå minst 20 minuter.

  • Mixa ihop alla ingredienser till majonnäsen utom oljan. Tillsätt oljan i en smal stråle under mixning. Beroende på vilken soya du använder kan majonnäsen behöva mer salt.

  • Rosta sesamfröna tills de börjar få färg. Salta.

  • Lägg upp och garnera med rikligt med smörgåskrasse.

R63a3f51a4c641282e8211b12d703198b.png